Čarobnjaci bogova

.

.

Čarobnjaci bogova

Zaboravljena mudrost izgubljenih civilizacija

Cijena: 147,00 HRK
Količina
Broj nagradnih bodova koje ćete ostvariti kupnjom jednog proizvoda: 0.

„Sve je više dokaza da zdanje naše prošlosti koje su sagradili povjesničari i arheolozi počiva na manjkavim i opasno nezdravim temeljima. Na našem planetu prije 12 800 - 11 600 godina dogodila se kataklizma uslijed koje je došlo do masovnog izumiranja. Posljedice toga događaja bile su globalne, a sam je događaj izvršio dubok utjecaj na čovječanstvo. Budući da se znanstveni dokazi da je do kataklizme došlo pojavljuju tek od 2007. godine i s obzirom na to da povjesničari i arheolozi još uopće nisu uzeli u obzir implikacije, moramo razmišljati o mogućnosti da je sve čemu su nas učili o nastanku civilizacije pogrešno.

Osobito se mora smatrati razboritom hipoteza o istinitosti diljem svijeta prisutnih mitova o zlatnom dobu koje su dokrajčile voda i vatra te da je čitava jedna epizoda priče o ljudskom rodu izbrisana tijekom tih 1 200 kataklizmičnih godina, u razdoblju prije 12 800 - 11 600 godina – i to ne epizoda koja nam govori o nesofisticiranim lovcima-skupljačima, već o naprednoj civilizaciji.

Je li ta civilizacija, ako je uopće postojala, ostavila neke tragove koje bismo danas mogli otkriti, usprkos činjenici da je otada proteklo toliko vremena? I ako jest, ima li njen nestanak ikakvog stvarnog značenja za nas?

To bi, u najmanju ruku, značilo da su neki dosad nepoznati i neidentificirani ljudi negdje u svijetu već ovladali umijećima i poprimili značajke visoke civilizacije prije više od dvanaest tisuća godina, usred posljednjeg ledenog doba. Tko su mogli biti ti zagonetni poklisari, ti mudraci, ti 'čarobnjaci bogova' kakvima sam ih počeo zamišljati?

Ova je knjiga pokušaj da se na ta pitanja ponude odgovori“.

- Graham Hancock

Podaci

Nakladnik
TELEdisk
Uvez
Meki uvez
Jezik
hrvatski
Broj stranica
442
Godina izdanja
2019
Dimenzije
17 x 24
Prevoditelj
Mario Šavorić
ISBN
9789537903411