.

.

Prvo lice

Cijena: 179,00 HRK
Količina
Broj nagradnih bodova koje ćete ostvariti kupnjom jednog proizvoda: 0.

Kif Kehlmann, mladi pisac u besparici, usred noći primi telefonski poziv ozloglašenog prevaranta Siegfrieda Ziggyja Heidla, kojeg očekuje suđenje zbog prijevare banaka za sedamsto milijuna dolara. Heidl ima prijedlog: Kehlmann će dobiti deset tisuća dolara ako za šest tjedana, kao pisac iz sjene, napiše njegove memoare.

Zasnovan na priči iz autorova života, naizmjence duhovit, napet i jezovit, roman Prvo lice Flanaganov je tour de force, rijetko snažna knjiga o vremenu u kojemu je zbilju teško razlučiti od fikcije, a slobodu nikad lakše zamijeniti lažnom idejom napretka.

"Kao i većina autobiografskih djela, i Prvo lice knjiga je o nostalgiji za onim izgubljenim vremenom kad su nas još mogle preneraziti očite laži, kad smo koristili riječ ''zlo'' da ih opišemo i bojali se što bi nam se moglo dogoditi ako ih prihvatimo."

— The New York Times Book Review 

"U doba kada se danomice izvrću, kvare ili ignoriraju naše istine, potreban nam je Flanaganov umjetnički podsjetnik na štetu izazvanu našom nespremnošću da kažemo što se doista dogodilo."

— The Washington Post

"Zagonetno i očaravajuće."

— The New Yorker

Podaci

Nakladnik
Fraktura
Uvez
Tvrdi uvez s ovitkom
Jezik
hrvatski
Broj stranica
392
Godina izdanja
2019.
Dimenzije
15*22
Prevoditelj
Patricija Horvat
ISBN
9789533581514