Oni su stvorili mir

.

.

Oni su stvorili mir

Versailleski mirovni ugovor viđen iz Francuske i iz drugih zemalja

Cijena: 179,00 HRK
Količina
Broj nagradnih bodova koje ćete ostvariti kupnjom jednog proizvoda: 0.

Versailleski ugovor najpoznatiji je mirovni ugovor sklopljen na kraju Prvog svjetskog rata. Francuska, Sjedinjene Američke Države, Ujedinjeno Kraljevstvo, Italija, Japan i Njemačka bile su ključne zemlje potpisnice.

Dakle, ako su svi željeli jedan značajan mirovni sporazum kako se sličan rat nikad ne bi ponovio, zašto u tome nisu uspjeli? Kakvi su bili zahtjevi jednih ili drugih koji su stvorili temelje za napetosti u budućnosti? Zašto su Italija i Japan, koji su 1918. bili na strani saveznika, željeli dovesti u pitanje odredbe Versailleskog ugovora te su se dvadeset godina poslije našli na strani nacističke Njemačke i pokrenuli Drugi svjetski rat?

Šest vrhunskih povjesničara specijalista za Prvi svjetski rat istražilo je cjelinu povijesti tih pregovora uvažavajući redom perspektivu svake od šest zemalja. Na taj su nam način pomogli da shvatimo kako se došlo do ugovora koji je istovremeno novina u želji da se pronađe sredstvo kojim bi se zabranio rat, ali i arhaičan po uvjetima koji su nametnuti poraženima.

Podaci

Nakladnik
Fraktura
Uvez
Tvrdi uvez s ovitkom
Jezik
hrvatski
Broj stranica
344
Godina izdanja
2019.
Dimenzije
23.4
Prevoditelj
Ivo Goldstein i Vera Ana Goldstein
ISBN
978-953358149-1