Pažnja! Neprijatelj prisluškuje,Srećko Horvat

.

.

-85%
Pažnja! Neprijatelj prisluškuje

Pažnja! Neprijatelj prisluškuje

Razgovori s vodećim intelektualcima današnjice
Cijena: 135,45 HRK
Cijena s popustom: 20,00 HRK
Količina
Broj nagradnih bodova koje ćete ostvariti kupnjom jednog proizvoda: 0.

Od Pariza do Tel Aviva, preko Dublina i Londona, sve do Podgorice i Visa, Srećko Horvat je u posljednjih nekoliko godina razgovarao s vodećim svjetskim intelektualcima kako bi s njima pretresao goruće probleme današnjice. A kada nije mogao doći do njih, doveo ih je u Zagreb. Amos Oz, Zygmunt Bauman, Slavoj Žižek, Francis Fukuyama, Tariq Ali, Terry Eagleton i Gayatri Spivak samo su neki od 15 sugovornika s kojima je Horvat razgovarao o temama kao što su demokracija i globalizacija, kraj povijesti i kultura straha, „Arapsko proljeće“ i budućnost Europe. Neki od razgovora već su bili objavljeni, neki su vođeni iznova, a mnogi od njih predstavljaju uzastopne dijaloge vođene i kroz nekoliko godina. Ovako sakupljeni na jednome mjestu, oni daju obrise „duhovne situacije vremena“, a nerijetko omogućuju i uvid u međusobna slaganja pa i neslaganja ovih mislilaca.

Knjiga Pažnja! Neprijatelj prisluškuje već samim naslovom zauzima ironijski odmak spram ustaljenog konsenzusa da je potrebno šutjeti – ono što Horvat demonstrira u ovoj knjizi jest da se svaki intelektualni angažman sastoji upravo od postavljanja pitanja.

Pogledajte ostale knjige Srećka Horvata

Podaci

Nakladnik
Naklada Ljevak
Biblioteka
Biblioteka Bookmarker
Uvez
Meki uvez
Jezik
hrvatski
Godina izdanja
2011
Dimenzije
14,50 x 21,00
ISBN
978-953-303-421-8

"Horvatova knjiga razgovora s vodećim intelektualcima današnjice markira slabe točke sistema i nudi strategije udara na njih. Ovo nije priručnik za samopomoć kapitalizma ni benevolentna,drugarska kritika liberalne demokracije,nikakva artikulacija Trećeg puta. Pažnja! Neprijatelj prisluškuje je intelektualna potraga za istinskom alternativom.“

Andrej Nikolaidis,iz Predgovora