.

.

Divna stvorenja

Divna stvorenja

Cijena: 178,00 HRK
Cijena s popustom: 79,00 HRK
Količina

Ethan Wate, zvijezda školskog košarkaškog tima, jedva čeka da završi srednju školu i napusti južnjački gradić u kojem je odrastao. Život mu je postao težak otkako mu je umrla majka a otac se povukao u svoju radnu sobu i posvetio pisanju knjiga. Tada u njegov život ulazi Lena Duchannes - neobična djevojka koja koja mu se prije toga neko vrijeme pojavljivala u snovima, ili bolje reći u noćnim morama. Ona pripada obitelji čarnika, čiji su članovi oduvijek posjedovali natprirodne moći.

Upoznavajući tajnovitu Lenu Ethan biva izložen putovanju kroz vrijeme, smrtnim opasnostima i fatalnoj ljubavi. Dvoje tinejdžera postaju nerazdvojni u trenutku kad do Leninog 16. rođendana - kad će se za nju boriti sile Svjetla i Tame - preostaje tek 6 mjeseci. Da bi se spasila ona i Ethan primorani su upustiti se u borbu protiv natprirodnih sila i predrasuda uskogrudnih ljudi. No Dobro i Zlo nisu jasno omeđeni niti su baš uvijek suprotstavljeni.

U gotičkoj tradiciji romana Anne Rice autorice evociraju mračan svijet ispunjen natprirodnim silama u naizgled posve običnom južnjačkom gradiću opsjednutom rekonstruiranjem bitaka iz Američkog građanskog rata i duboko odanom svojoj tradiciji pristaša Juga. Intenzitet Lenine i Ethanove potrebe da budu zajedno gotovo je opipljiv, detaljni opisi živopisno dočaravaju jedan autentični svijet, no osnovna privlačna snaga ove priče počiva na dočaravanju  snage sudbonosne ljubavi  između dvoje glavnih junaka.

Saznajte više o knjizi Divna stvorenja

Podaci

Nakladnik
Naklada Ljevak
Biblioteka
Posebna izdanja
Uvez
Tvrdi uvez
Jezik
hrvatski
Broj stranica
540
Godina izdanja
2011
Dimenzije
14,00 x 21,00
ISBN
978-953-303-358-7

Autorice evociraju mračan,nadnaravni svijet u gotičkoj tradiciji Anne Rice. Fanovi Stephanie Meyer i HBO-ove serije True Blood će naprosto gutati stranice ove gotičke ljubavne priče za mlade, a i za sve ostale ljubitelje dobro napisane priče.
School Library Journal

Raskošan,atmosferičan i originalan gotički roman čiji će vas nezaboravni ekscentrični likovi već nakon prvih nekoliko stranica uvući u svoj začarani svijet.
Kirkus

Čitatelje će očarati atmosfera magičnog svijeta ispunjenog nadnaravnim silama,jednako kao i snažno dočarana i slojevita mitologija i sudbonosna ljubav između glavnih likova.
Publishers Weekly

Ova knjiga sadrži sve što trebate: jezovitu atmosferu,kobno prokletstvo,reinkarnaciju,mogiju,vudu,a uz to i likove koji ne dopuštaju čitatelju da ispusti knjigu iz ruku. Tko može tražiti više?
Booklist

Proizvod trenutno nema recenzija korisnika