Bilješke jedne gimnazijalke: Nada Mihelčić - Ljevak online

.

.

-10%
Bilješke jedne gimnazijalke

Bilješke jedne gimnazijalke

Cijena: 49,00 HRK
Cijena s popustom: 44,10 HRK

Najniža cijena u zadnjih 30 dana: 49,00 HRK

Količina
Broj nagradnih bodova koje ćete ostvariti kupnjom jednog proizvoda: 0.

Roman na zanimljiv način opisuje sudbinu nadarene djevojčice kojoj roditelji stradavaju u prometnoj nesreći, te ona započinje životnu borbu svojim snagama, uz podršku udaljenog brata.

Iz daljine, kao pomorac na stranom brodu, poput dobrog duha usmjerava svoju sestru da i ona razabere svoje mogućnosti i da uzme u svoje ruke pravu mjeru vlastite sudbine.

Djevojčica sportom ubija žalost, dobrom voljom prekriva neiskustvo, vedrinom i neslomljivošću ustraje u svojim nastojanjima da drži korak s ostalima koji žive u neokrnjenim obiteljima i da ostavi privid kako i ona živi na način usklađen s konvencijama koje postavlja društvo.

Ova knjiga jedan je od hrvatskih najčitanijih lektirnih naslova i hit među mlađim čitateljima.

 

Nada Mihelčić hrvatska jeknjiževnica rođena 1. prosinca 1946. godine u Zagrebu, gdje se školovala na Fakultetu političkih znanosti. U Modroj lasti objavljivala je kratke priče za djecu, a popularnost je stekla romanom za mlade Bilješke jedne gimnazijalke. Nekoliko je puta nagrađivana i na književnim susretima kajkavske poezije. U pripremi je njezina nova knjiga za djecu Pričice i pjesmice iz daleke Afrike, a također piše i svojevrsni nastavak romana Bilješke jedne gimnazijalke.

Podaci

Nakladnik
Naklada Ljevak
Biblioteka
SMS biblioteka
Uvez
Meki uvez
Jezik
hrvatski
Broj stranica
310
Godina izdanja
2015
Dimenzije
13,3 x 21
ISBN
9789533038087

Fiksni tečaj konverzije: 1 EUR = 7.53450 kn