Fizika u 24 lekcije - Knjižara Ljevak

.

.

Fizika u 24 lekcije

Fizika u 24 lekcije

Priručnik za pripremu državne mature

Cijena: 33,51 EUR
Količina
Broj nagradnih bodova koje ćete ostvariti kupnjom jednog proizvoda: 3.

Državnom se maturom ispituju razine znanja i dostignutih kompetencija učenika na kraju srednjoškolskog obrazovanja. Izborni dio državne mature bira sam učenik kako bi mogao zadovoljiti upisne zahtjeve odabranih visokoškolskih ustanova, ali i svoje sklonosti. Fizika je jedan od izbornih predmeta, a na državnoj maturi iz fizike provjeravaju se osnovna znanja i vještine koje su trebali usvojiti i razviti svi učenici, neovisno o vrsti škole i inačici programa.

Na maturi su zastupljeni zadatci zatvorenoga tipa – to su zadatci višestrukoga izbora koji mogu imati tri ili četiri ponuđena odgovora, od kojih je samo jedan točan, te zadatci otvorenoga tipa – to su zadatci dopunjavanja ili kratkih odgovora. Zadatci u ovom priručniku popraćeni su zornim ilustracijama i slični su onima na maturi.

Priručnik je podijeljen u 24 lekcije. Prve tri lekcije sadržavaju osnovne fizikalne jedinice i matematičke alate potrebne za svladavanje gradiva u ostalim lekcijama. Svaka lekcija započinje kratkim teorijskim uvodom koji nije zamjena za udžbenike, već samo podsjetnik za ponavljanje naučenog gradiva. Nakon toga slijede potpuno riješeni primjeri zadataka. Oni pokazuju jedan način na koji se pojedini zadatak može riješiti, ali to ne isključuje mogućnost postojanja drugih načina rješavanja.

Nakon teorije i primjera slijede zadatci za vježbu te jedan do dva ispita. Zadatci za vježbu nude mnogo raznovrsnih zadataka, s naglaskom na zadatcima koji provjeravaju konceptualno razumijevanje, a svaki ispit sadrži deset zadataka i trebao bi učeniku ukazati mora li još raditi na nekom području ili može krenuti na sljedeću lekciju. Svi ti zadatci ukupno čine bogatu i vrijednu zbirku, a njihova rješenja nalaze se na kraju knjige.

Podaci

Nakladnik
Element d.o.o.
Uvez
Meki uvez
Jezik
hrvatski
Broj stranica
515
Godina izdanja
2022
Dimenzije
20 x 24
ISBN
9789531978910

Fiksni tečaj konverzije: 1 EUR = 7.53450 kn