Najskrovitiji spomen na ljude - Mohamed Mbougar Sarr - Knjižara Ljevak

.

.

Najskrovitiji spomen na ljude Knjižara Ljevak

Najskrovitiji spomen na ljude

Cijena: 24,99 EUR
Količina
Broj nagradnih bodova koje ćete ostvariti kupnjom jednog proizvoda: 2.

Kada se u Parizu mladi senegalski pisac domogne kultnog romana afričkog pisca zabranjenoga po objavljivanu, on kreće u detektivsku potragu.

Tko je bio T. C. Eminen autor Labirint nečovječnoga, kakva je njegova sudbina, zašto je toliko hvaljena knjiga bila zabranjena, što se dogodilo s njegovim prijateljima i protivnicima i zašto roman nikada nije opet objavljen? Potrga za njim se proteže na tri kontinenta i kroz cijelo XX. stoljeće do suvremenosti. Najskrovitiji spomen na ljude literarna je senzacija iz Francuske nagrađena nagradom Goncourt. Mohamed Mbougar Sarr u snažno blistavoj prozi u kojoj savršeno kolažno izmjenjuje dnevničke zapise, novinske članke, monologe i sanjive elemente pripovijeda o književnosti i njezinim opasnostima, o crnim autorima i bijelim kritičarima, o domu i egzilu, o teretima prošlosti i ponorima sadašnjosti...

Najskrovitiji spomen na ljude vrtoglavo je putovanje u kojem se suočavaju Afrika i Zapad, ljubav i smrt, pisanje i život.

I kao u Imenu ruže ili Sjeni vjetra s nezaboravnim junacima ući ćemo u labirint u kojem ćemo se izgubiti i iznova pronaći, nit vodilja bit će književnost i ljubav, a kada izađemo ništa neće biti kao prije.

Podaci

Nakladnik
Fraktura
Uvez
Tvrdi uvez s ovitkom
Jezik
hrvatski
Broj stranica
400
Godina izdanja
2023.
Dimenzije
15 x 22.5
Prevoditelj
Ursula Burger
ISBN
9789533585673

Fiksni tečaj konverzije: 1 EUR = 7.53450 kn