Medicinska kemija protutumorskih lijekova

.

.

Medicinska kemija protutumorskih lijekova

Cijena: 41,81 EUR
Količina
Broj nagradnih bodova koje ćete ostvariti kupnjom jednog proizvoda: 4.

Ovaj udžbenik opisuje suvremeni pristup o dijelu medicinske kemije vezanom uz razvoj lijekova protiv tumora na osnovi ciljanih bioloških molekulskih meta. Takav je pristup u začetku, a njegov je potencijal znatno veći nego što se danas čini. Autor otvara i nova područja kao što su nanotehnologija u ciljanoj isporuci lijekova na mjesto djelovanja i slikovni kontrastni agensi u dijagnostici tumora.

Knjiga sadrži deset poglavlja i popraćena je brojnim ilustracijama i strukturnim formulama, kristalnim strukturama i shemama te ključnim literaturnim navodima. Također sadrži komprehenzivni pojmovnik koji čitatelju olakšava praćenje sadržaja.

Ovaj udžbenik namijenjen je prije svega studentima za kolegij Medicinske kemije, no može poslužiti i kao dodatno štivo unutar kolegija drugih sastavnica Sveučilišta, poglavito unutar kolegija veterinarske i humane medicine, dentalne medicine, farmacije i biokemije, odnosno za sve one studije u kojima se obrađuje onkološka problematika i problematika medicinske kemije.
 

Podaci

Nakladnik
Medicinska naklada
Uvez
Tvrdi uvez
Jezik
hrvatski
Broj stranica
227
Godina izdanja
2013
Dimenzije
21,5 x27,5
ISBN
9789531766074