DEMOKRACIJA ZA NENORMALNE | Mirko Štifanić | Knjižara Ljevak

.

.

DEMOKRACIJA ZA NENORMALNE | Knjižara Ljevak

DEMOKRACIJA ZA NENORMALNE

Je li Predsjednik (ne)normalan? 

Cijena: 19,90 EUR
Količina
Broj nagradnih bodova koje ćete ostvariti kupnjom jednog proizvoda: 1.

Kakva je demokracija u Hrvatskoj te u susjednim zemljama i njima sličnima? Poprima li predstavnička demokracija neka nova, opasna odnosno destruktivna i agresivna odnosno nenormalna obilježja? Odgovore na ova i slična pitanja prof. dr. Mirko Štifanić nudi u ovoj knjizi te ističe da se radi o usponu političke i društvene kulture nenormalnosti.

Obzirom na načine ponašanja političare dijeli na: a) normalne, te b) nenormalne. Naime, političari, jedni i drugi, legalno se natječu za vlast i moć te za donošenje odluka o usmjeravanju novca i drugih odluka važnih naciju, ali i sudbinu građana. Međutim u ogledalu demokracije svi političari nisu isti. Obzirom na „uličarski“ vokabular i model agresivne odnosno nenormalne komunikacije nenormalni predstavljaju stvarnu opasnost. U biti, u javnim nastupima bacaju prašinu u oči naroda odnosno građana u cilju dobivanja glasova. Nerijetko sliče agresivnim i nasilnim uličarima, odnosno osobama koje su spremne na sve, samo ne na ono što je društveno, moralno i etički prihvatljivo odnosno – normalno.

Autor u ovoj knjizi analizira ponašanje nenormalnih političara na općinskim, gradskim i županijskim razinama, te na nacionalnoj. Pritom postavlja pitanje, je li predsjednik (ne)normalan? Obzirom na ponašanje, kome sliči?

Podaci

Nakladnik
Despot infinitus
Uvez
Meki uvez s klapnama
Jezik
hrvatski
Broj stranica
266
Godina izdanja
2024.
Dimenzije
16 x 24
ISBN
9789533661674