Graditeljski procesi - Knjižara Ljevak

.

.

Graditeljski procesi

Graditeljski procesi

Cijena: 175,00 HRK
Količina
Broj nagradnih bodova koje ćete ostvariti kupnjom jednog proizvoda: 0.

Aktualni interes znanstvenika, istraživača i praktičara okrenut je virtualnom svijetu, odnosno informatičkoj podršci planiranju i razvoju graditeljskih procesa. Lako se stoga može steći dojam da je u razumijevanju i unapređenju graditeljske prakse najvažnije poznavati informatičke alate koji su sada na raspolaganju i služiti se njima, uza stalnu težnju za daljnjim razvojem informatičke podrške, odnosno kreiranjem modela koji će virtualno odražavati realne uvjete provedbe graditeljskog procesa.

Nekako se u drugi plan gura znanje o realnim graditeljskim procesima, njihovim zahtjevima i ograničenjima. Mene pak zanimaju realni graditeljski procesi podržani informatičkom tehnologijom.

Proces koncipiranja i provedbe graditeljskog projekta izuzetno je složen i zahtjevan za vlasnika projekta i za svakog pojedinog njegova dionika. Da bismo ga razumjeli, moramo razmotriti široku paletu procesa koji se, na prvu, mogu promatrati i kao zatvoreni, samoodređujući, samodovoljni procesi. No istina je drukčija.

Graditeljski proces, kako ga razumijem, počinje od igre projektnim idejama do konačna rezultata koji može biti disperziran, odnosno može ga činiti jedan ili više realiziranih, prethodno postavljenih ciljeva projekta, sve u usporedbi s projiciranim projektnim zahtjevima i ograničenjima, koji u realizaciji projekta djeluju unutar i izvan projektnog tima.

Sve se događa unutar fine mreže međusobno ovisnih i uvjetovanih potprocesa. Tu je prostor trajnog promišljanja reinženjeringa graditeljskog procesa, a prije svega u izučavanju odnosa dionika graditeljskog projekta.

Podaci

Nakladnik
Hrvatska sveučilišna naklada
Uvez
Meki uvez
Jezik
hrvatski
Broj stranica
385
Godina izdanja
2021
Dimenzije
17 x 24
ISBN
9789531694865

Fiksni tečaj konverzije: 1 EUR = 7.53450 kn