Dokaz krivnje - Knjižara Ljevak

.

.

Dokaz krivnje

Dokaz krivnje

Od rimsko-kanonskog do suvremenog prava

Cijena: 18,45 EUR
Količina
Broj nagradnih bodova koje ćete ostvariti kupnjom jednog proizvoda: 1.

Dokaz krivnje – Od rimsko-kanonskog do suvremenog prava četvrta je monografija jednog od najvećih hrvatskih pravnih umova te svjetski najpriznatijeg hrvatskog pravnog znanstvenika današnjice sterling profesora emeritusa Pravnog fakulteta Sveučilišta Yale, a prethodno redovitog profesora Pravnog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, dr. sc. Mirjana Damaške.

Ova monografija Damaškin je opus summum u koji je ugradio svoje polustoljetne spoznaje o povijesti i suvremenosti dokaznog prava dvaju glavnih pravnih sustava u svijetu: kontinentalnog i angloameričkog. Ova znanstvena monografija zauzima posebno mjesto u autorovoj znanstvenoj publicistici, kao i u hrvatskoj pravnoj povijesti, no nije riječ tek o pukom prijevodu knjige Evaluation of Evidence: Pre-Modern and Modern Approaches (Cambridge University Press, 2019.), već o preradi i slobodnom prijevodu engleskog izdanja u kojem je temu sudačke slobode u utvrđivanju činjenica autor obradio na svome materinskom jeziku uzevši u obzir istraživanja u hrvatskoj pravnoj povijesti.

Respice, adspice, prospice Damaškin je postulat i poučak ove knjige koja rasvjetljava pravnu zbilju u prošlosti te pridonosi razumijevanju sadašnjosti i oblikovanju budućnosti. Damaškine radove treba čitati jer sadrže trajne istine koje ne poniru samo u prošlost i razotkrivaju sadašnjost već će postajati sve značajnije za buduće generacije.

(iz pogovora prof. dr. sc. Zlate Đurđević)

Podaci

Nakladnik
Školska knjiga
Uvez
Tvrdi uvez
Jezik
hrvatski
Broj stranica
264
Godina izdanja
2021
Dimenzije
13,5 x 21
ISBN
9789530621787

Fiksni tečaj konverzije: 1 EUR = 7.53450 kn