Raspad i rat: Dnevnik, 1989-1955 - Knjižara Ljevak

.

.

Raspad i rat: Dnevnik, 1989-1955

Raspad i rat: Dnevnik, 1989-1955

Cijena: 22,00 EUR
Količina
Broj nagradnih bodova koje ćete ostvariti kupnjom jednog proizvoda: 2.

Stav Miloševića da su granice Srbije otvorene ako bude konfederacija, tumačimo kao borbu o Bosnu, ako se Jugoslavija raspadne. U vezi s tim, Dobrica je za deobu Bosne. Tadić protiv, ja takođe: Šta znači deoba? Preseljavanje? – Dobrica: Pa da. – To intimno misli i Tuđman. – Tadić: A Muslimani? Znači i njih deliti. A većina Srba u Zapadnoj, a Muslimana u Istočnoj Bosni. – Dobrica očito ne haje o Muslimanima, pa ja dodajem: To znači da će se Muslimani, podeljeni, boriti za ujedinjenje, uz pomoć Arapa i muslimana širom sveta... Dobrica: A ni muslimanska Bosna nije izlaz – fundamentalizam opasan za sve... Diskusiju, kao obično, nismo završili, svi jure za obavezama. (Ulomak iz Dnevnika)

Knjiga Milovana Đilasa Raspad i rat: Dnevnik, 1989-1995 važna je svjedocima epohe, onima koji su te godine doživjeli, a naročito onima koji bi da provjere kako im je velika povijest urastala u želudac te im je državu učinila dijelom intime. Kao neka strašna bolest. S druge strane, ovo je knjiga iz koje se najpouzdanije može doznati što se tih godina zapravo događalo ljudima. (Miljenko Jergović)

Zastrašujuće je i još više tužno koliko su Đilasove opaske – u dnevniku otprije 32 godine – aktualne. [...] Trideset, možda i četrdeset godina, svejedno govorimo o istom, na isti način s istim akterima. Cijeli je to radni vijek. Kakvo li je to gubljenje vremena i energije, ali i kako sretna okolnost za Đilasa koji je aktualan skoro 30 godina nakon smrti. Poraz je to samo naših nacionalizama. (Tvrtko Jakovina)

Podaci

Nakladnik
Sandorf
Uvez
Meki uvez
Jezik
srpski
Broj stranica
652
Godina izdanja
2022
Dimenzije
15 x 21
ISBN
9789533514505

Fiksni tečaj konverzije: 1 EUR = 7.53450 kn