Povijesna fonologija hrvatskoga jezika

.

.

Povijesna fonologija

Povijesna fonologija hrvatskoga jezika

Cijena: 19,37 EUR
Količina
Broj nagradnih bodova koje ćete ostvariti kupnjom jednog proizvoda: 0.

Prije dvadeset osam godina napisao sam knjižicu pod naslovom "Fonološki razvoj hrvatskog jezika". Bio je to pokušaj da se na struk­turalistički način prikaže povijest fonema hrvatskoga jezika, pri­kaz kakva do tada nije bilo. Do drugoga izdanja nije došlo jer su se uskoro promijenile političke prilike, a ja tada nisam htio promijeniti (proširiti) ime jeziku. Nastajali su brojni preslici spomenute knjiži­ce, čak je objavljen i njezin pretisak u većem formatu kao priručnik studentima.

O fonološkoj se problematici ipak nastavilo stručno raspravlja­ti. Objavljene su nove stručne rasprave, a pojavile su se i nove knji­ge. Pošto sam ove godine uspio objaviti i treće, prošireno, izda­nje svoje knjige "Povijest hrvatskoga književnog jezika", vratio sam se proučavanju fonoloških mijena hrvatskoga jezika. Plod je toga rada ovaj tekst. On u dobroj mjeri obuhvaća ono što sam napisao u "Fonološkome razvoju" unijevši, dakako, uz neke vlastite novije spo­znaje i novije spoznaje drugih autora.

Zahvaljujem svima koji su mi u tome pomogli. Ponajviše po­kojnom prof. dr. Daliboru Brozoviću i prof. dr. Žarku Muljačiću koji su mi pomogli svojim objavljenim djelima te svojim svojedob­nim savjetima i sugestijama. Zahvalan sam i autorima novijih djela fonološke problematike.

 

( iz autorovog Predgovora )

Podaci

Nakladnik
Školska knjiga
Uvez
Tvrdi uvez
Jezik
hrvatski
Broj stranica
276
Godina izdanja
2010
ISBN
978-953-0-30264-8

Fiksni tečaj konverzije: 1 EUR = 7.53450 kn