Srce mog medvjeda - Knjižara Ljevak

.

.

Srce mog medvjeda - Knjižara Ljevak

Srce mog medvjeda

Cijena: 17,90 EUR
Količina
Broj nagradnih bodova koje ćete ostvariti kupnjom jednog proizvoda: 1.

"Nakon hvaljene zbirke “priča u hodu” Što sam naučio na planini, Milan Majerović-Stilinović latio se žanra tako rijetkog u nas napisavši roman inspiriran planinom.

U središtu priče nalazi se Marko Turk, “osebujni šumski pustinjak” na čiji su brlog vjerojatno naletjeli svi oni koji su se penjali na Veliki Risnjak jednom od staza iz Crnog Luga. Ispričavši priču o njegovu životu, Majerović-Stilinović ispisao je odu divljini Gorskog kotara, ali i njegovim starosjediocima i njihovom načinu života sredinom i krajem 19. stoljeća.

“Srce mog medvjeda roman je kojim Milan Majerović-Stilinović nastavlja svoje ljubavno pismo gorama započeto hvaljenom zbirkom priča Što sam naučio na planini. U središtu su i ovaj put čovjek i priroda, isprepleteni.

Osamdeset i dvije godine svojega života, od mladenačkih traženja pa sve do smrti u talijanskom fašističkom logoru Gonars, taj čovjek je osebujni šumski pustinjak Marko Turk, ta priroda njegov Gorski kotar. Lutalica i prostranstvo, zov i odaziv.

Ali i sumnje, i pitanja. Koju cijenu plaćamo poželimo li biti slobodni, pokušamo li sa šumom i planinom doista živjeti, a ne samo prolaziti njima? I koliko će naša sloboda stajati one koje volimo?” (Roman Simić, urednik knjige

Podaci

Nakladnik
Libricon
Uvez
Meki uvez s klapnama
Jezik
hrvatski
Broj stranica
212
Godina izdanja
2023.
Dimenzije
13x20
ISBN
9789538017216

Fiksni tečaj konverzije: 1 EUR = 7.53450 kn