.

.

Dijetetika

Cijena: 210,00 HRK
Količina

Znanje o pravilnoj prehrani ili razumnoj prehrani veliko je, iako često zanemarivano dobro u životu ljudi, a neznanje može biti velika opasnost za bolesnika. Prehranom čovjek unosi različite tvari potrebne organizmu. O vrsti tih tvari kao i o njihovoj količini ovisi i harmoničan rad složenog sustava metabolizma u ljudskom organizmu. U bolesnika taj proces može biti poremećen, a time postaje još osjetljiviji. Zbog toga je odabir vrste i količine, te način pripreme hrane važan za zdrave, a još više za bolesne osobe. U ovom priručniku autor, na svoj već prepoznatljiv, jednostavan i izvanredan način, prikazuje promjene/poremećaje koji mogu nastati zbog određene vrste i načina prehrane. Pri tome upoznaje čitatelja o bolestima u kojima bi se trebala primijeniti određena dijeta, mogući utjecaj uzimanja određene hrane na pogoršanje dotične bolesti, te način ispravne prehrane u toj bolesti. Zbog praktičnog pristupa, utemeljenog na suvremenim znanstvenim spoznajama, knjiga može poslužiti kao podsjetnik odnosno priručnik velikom broju stručnjaka raznih profila, ali i svakom zdravom ili bolesnom čovjeku pri njegovu odabiru načina prehrane.

Podaci

Nakladnik
Medicinska naklada
Biblioteka
Biblioteka Priručnici
Uvez
Meki uvez
Jezik
hrvatski
Broj stranica
397
UDK
613.24(035)
Godina izdanja
2002
Dimenzije
17,00 x 24,00
ISBN
953-176-166-3

Proizvod trenutno nema recenzija korisnika