Pedijatrijska reumatologija

.

.

Pedijatrijska reumatologija

Pedijatrijska reumatologija

Cijena: 420,00 HRK
Količina
Broj nagradnih bodova koje ćete ostvariti kupnjom jednog proizvoda: 0.

Ova je knjiga svojevrsni nastavak na udžbenik Reumatske bolesti dječje dobi, tiskan još 1994. godine. U to vrijeme je reumatologija još i organizacijski bila vezana uz pedijatrijsku kardiologiju, jamačno zbog reumatske vrućice koja je obilježila jednu cijelu epohu i povezala ove dvije struke u jednom razdoblju gotovo nerazdvojno.

U međuvremenu su se dogodile važne organiziacijske promjene, tako da je pedijatrijska reumatologija postala sasvim samostalna subspecijalnost sa širokim spektrom znanja i interesa postaknutih eksponencijalnim teoretskim spoznajama na polju imunologije. Prirodno je stoga da pedijatrijska reumatologija danas većinu svojih znanja crpi iz velikog bazena imunologije iako je ostala u snažnom dodiru i s drugim subspecijalnostima, uključujući i kardiologiju.

Upravo zbog činjenice da su i u osnovnoj struci i u drugim strukama učinjeni u posljednja dva desetljeća golemi iskoraci, autori su odlučili ovom knjigom obnoviti znanja i ukupni pristup djeci s reumatskim i sličnim bolestima.
 

Podaci

Nakladnik
Medicinska naklada
Uvez
Tvrdi uvez
Jezik
hrvatski
Broj stranica
369
Godina izdanja
2013
Dimenzije
28 x 22
ISBN
978-953-176-643-2