Mama, ja i mama - Knjižara Ljevak

.

.

Mama, ja i mama

Mama, ja i mama

Cijena: 15,79 EUR
Količina
Broj nagradnih bodova koje ćete ostvariti kupnjom jednog proizvoda: 1.

Maya Angelou (1928. – 2014.), velika američka pjesnikinja i borkinja za ljudska prava, opisala je svoj nevjerojatan život u nizu od sedam autobiografija, od kojih je Mama, ja i mama posljednja (2013.). U njoj je legendarna umjetnica i ikona afroameričke kulture progovorila o najintimnijoj osobnoj priči svojeg života: svojem odnosu s majkom.

"Često su me znali pitati kako sam uspjela postati osobom kakva sam danas. Kako sam ja, rođena kao crnkinja u zemlji bijelaca, kao siromašna u društvu u kojem se bogatstvo štuje ili ga se želi posjedovati pod svaku cijenu, kao žena ondje gdje se samo veliki brodovi i neki strojevi opisuju uporabom ženske zamjenice u pozitivnom smislu – kako sam uspjela postati Maya Angelou?

Znala sam da sam postala ovakvom ženom zbog bake koju sam voljela i majke koju sam na kraju obožavala. Njihova me je ljubav podučila, odgojila i oslobodila. Ljubav nas liječi. Liječi i oslobađa.

Upotrijebila sam riječ ljubav ne misleći na sentimentalnost, nego na stanje tako snažno da možda upravo ono drži zvijezde na njihovim nebeskim položajima, i možda nam zbog njega krv uspješno teče venama.
Ovu sam knjigu napisala kako bih istražila neke od načina na koje ljubav liječi i pomaže ljudima da dosegnu neslućene visine i uzdignu se iz neizmjernih dubina."

Podaci

Nakladnik
Iris Illyrica
Uvez
Meki uvez
Jezik
hrvatski
Broj stranica
176
Godina izdanja
2021
Dimenzije
14 x 21
Prevoditelj
Martina Baričević
ISBN
9789538169144

Fiksni tečaj konverzije: 1 EUR = 7.53450 kn