.
.
Gljive
Prepoznaj, uberi, pripremi, pojedi
Ljubitelji gljiva će se u ovoj knjizi upoznati s 34 jestive vrste gljiva koje se najčešće skupljaju i s 42 recepta za spravljanje jela od navedenih vrsta koja su u gastronomskom pogledu privlačna i iza- zovna. Uz svaku vrstu pruža se detaljna informa- cija o pojedinoj gljivi i fotografija koja je, najčešće, napravljena na samom staništu.
Da bismo se upustili u branje jestivih gljiva, potrebno je prethodno savladati neka osnovna znanja i pravila. Kao prvo, jestivu gljivu treba znati sa sigurnošću identificirati i determinirati. Prilikom skupljanja gljiva bitno je znati da se samonikle, jestive gljive sastoje (najčešće) od više dijelova.
Gljivu koju želimo upoznati promatramo sustavno, počevši od njenog općeg izgleda. Mnoge gljive nemaju uobičajeni »gljivlji« oblik kod kojeg se jasno vide klobuk i stručak nego im je oblik sasvim drukčiji.
Podaci
- Nakladnik
- Leo-commerce
- Uvez
- Meki uvez
- Jezik
- hrvatski
- Broj stranica
- 132
- Godina izdanja
- 2013.
- Dimenzije
- 23,5 cm
- ISBN
- 9789532184099