Nevidljivi život Eurídice Gusmão T.U.

.

.

-10%

Nevidljivi život Eurídice Gusmão T.U.

Cijena: 21,11 EUR
Cijena s popustom: 18,99 EUR

Najniža cijena u zadnjih 30 dana: 21,11 EUR

Količina
Broj nagradnih bodova koje ćete ostvariti kupnjom jednog proizvoda: 1.

Uzbudljiva priča o Eurídice i Guidi, dvjema odvažnim i upornim ženama koje će, u pokušaju da se izbore za emancipaciju u patrijarhalnom brazilskom društvu 1940-ih godina, vrlo brzo shvatiti da su sreća i ispunjenje za kojima žude skriveni na mjestima o kojima dotad nisu ni sanjale.

Nevidljivi život Eurídice Gusmăo debitantski je roman brazilske autorice Marte Batalhe iz 2016. godine koji je ostvario veliki međunarodni uspjeh kod publike i kritike, a prema romanu je snimljen i film, premijerno prikazan 2019. na filmskom festivalu u Cannesu. U romanu se pripovijeda o životu sestara Euridice i Guide u Rio de Janeiru četrdesetih godina dvadesetog stoljeća, u vrijeme kad su se žene u Brazilu tek trebale izboriti za svoja prava. Potisnute u oblast doma i kućanskih poslova, žene su bile „nevidljive“ kako u brazilskoj književnosti tako i u društvu. Marta Batalha pokušava ispraviti tu nepravdu stvarajući galeriju dojmljivih ženskih likova kao što su Euridice i Guida Gusmao, Zelia, Ana, Das Dores i Eulalia, ali i ispisujući fascinantnu kroniku brazilskog društva tih godina i mačizma koji je u njemu vladao.

„Duhovito, senzualno, prožeto opojnom atmosferom, okusima i bojama Rija.“

- The Herald

„Roman pršti vibrantnim brazilskim duhom i nezaboravnim ženskim likovima.“

- New York Times Book Review

„Autorica dočarava nostalgičan, egzotičan mikrokozmos ispunjen empatijom obilato začinjenom ironijom i crnim humorom.“

- Booklist

„Feministički prvijenac o ‘nevidljivim’ ženama u patrijarhalnom društvu, ali i očaravajuće putovanje Rio de Janeirom ispunjenim egzotičnim mirisima i okusima začina, kokosova mlijeka i marmelade od guave.“

- Elle

Podaci

Nakladnik
Naklada Ljevak
Biblioteka
Biblioteka Graham Greene
Uvez
Tvrdi uvez
Jezik
hrvatski
Broj stranica
192
UDK
821.134.3(81)-31=163.42
Godina izdanja
2019
Dimenzije
13,8 x 21,5
Prevoditelj
Dean Trdak
ISBN
978-953-355-320-7