Maresi - Maria Turtschaninoff - Knjižara Ljevak

.

.

-37%
Maresi | Knjižara Ljevak

Maresi

Kronike iz crvenog samostana

Cijena: 15,79 EUR
Cijena s popustom: 10,00 EUR

Najniža cijena u zadnjih 30 dana: 15,79 EUR

Količina
Broj nagradnih bodova koje ćete ostvariti kupnjom jednog proizvoda: 1.

„Ondje gdje fantasy naslovi za mlade počinju pomalo jedan drugome nalikovati, Maresi se ističe zapanjujućom originalnošću i zastrašujućom plauzibilnošću opasnog svijeta koji stvara.” — Telegraph

„Ovaj je roman ujedno i suvremen i bezvremen. Njegov nepokolebljivi feminizam odlučan je u svojoj modernosti, prizivajući niz djela od Zemljomorja Ursule Le Guin iz 2001. do Disneyjeva Snježnog kraljevstva. Istovremeno se doima autentično drevnim i mitskim.” — The Guardian

Na otoku usred oceana, izoliran od svijeta, nalazi se Crveni samostan, čije stanovnice slijede sveta učenja prve Majke. Samo je pripadnicama ženskog roda dopušten pristup otoku, svaka od njih bit će dočekana s dobrodošlicom i bit će joj pružena zaštita od progona, zlostavljanja i gladi. Kad stupi na otok, Maresi je tek trinaest godina, došla je u Crveni samostan tražeći utočište od siromaštva i gladi... Mračna, moćna i originalna knjiga, ističe se izbrušenim stilom kakav se rijetko susreće u ovom žanru. Atmosferična, snažna vizija koja upečatljivo dočarava svijet tako različit od našeg, a ipak tako uznemirujuće poznat.

Autorica se koristi tradicionalnim elementima ženske magije da bi postigla dramatske učinke u ovom uzbudljivom feminističkom romanu o prijateljstvu, sestrinstvu i hrabrosti.

Nagrade: Finlandia Junior Prize, Swedish YLE Literature Prize, Society of Swedish Literature Prize (dvaput), a autorica je bila i finalistica nagrade Astrid Lindgren Memorial Award.

Podaci

Nakladnik
Naklada Ljevak
Biblioteka
SMS biblioteka
Uvez
Tvrdi uvez
Jezik
hrvatski
Broj stranica
224
Godina izdanja
2022
Dimenzije
13,5 x 21
Prevoditelj
Željka Černok
ISBN
9789533555843