Komplet Lunde: 1-3 - Knjižara Ljevak

.

.

-36%
Komplet Lunde: 1-4 | Knjižara Ljevak

Komplet Lunde: 1-4

San o drvetu, Povijest pčela, Plavetnilo, Posljednji svoje vrste

Cijena: 77,70 EUR
Cijena s popustom: 50,00 EUR

Najniža cijena u zadnjih 30 dana: 77,70 EUR

Količina
Broj nagradnih bodova koje ćete ostvariti kupnjom jednog proizvoda: 5.

Kupnjom kompleta uštedite na knjigama San o drvetu, Plavetnilo, Povijest pčela i Posljednji svoje vrste

San o drvetu - „Zastrašujući i potresan završetak klimatske kvadrilogije u kojem Maja Lunde postavlja pitanje čovjekove odgovornosti za sudbinu našeg planeta, ali i sugerira neke odgovore.“ Jönköpings-Posten (Švedska)

Plavetnilo -  Godina je 2017. i Signe, kojoj je šezdeset i sedma, odlučuje se otisnuti na put svojim brodom Plavetnilo, od Norveške do Francuske, pritom se sjećajući vlastitoga života, aktivizma i velike i nesretne ljubavi prema Magnusu s kojim se želi još jedanput suočiti. David i Lou su otac i kći koji žive u ratom i sušom poharanoj Francuskoj u 2041., usred sukoba između sjevera i juga Europe, ponajviše generirana nestankom vode. Dok pokušavaju preživjeti i čekajući drugu polovinu svoje obitelji, duboko na kopnu pronalaze napušteni brod. Njihovo putovanje ispreplest će se s onim koje je toliko godina prije njih poduzela Signe, tvoreći inspirativnu i duboko dirljivu priču o snazi prirode i nesalomljivosti ljudskog duha.

Povijest pčela - Epska priča u kojoj se susreću prošlost, sadašnjost i budućnost, koja ispituje čovjekov odnos prema religiji, znanosti, no u prvom redu prema prirodi – priča o tome kako čovjekova interakcija i s najmanjim bićima može presudno utjecati na to hoćemo li opstati kao ljudska vrsta ili nećemo. Povijest pčela roman je s globalno relevantnom temom s obzirom na stanje suvremenog svijeta ugroženog klimatskim promjenama što se odvijaju sve bržim tempom. U pozadini ove opće teme tri su snažne, intimne priče o odnosu između roditelja i djece. Ono što je zajedničko trima glavnim likovima – biologu i trgovcu sjemenjem Williamu, koji živi u Engleskoj sredinom 19. stoljeća, i koji je konstruirao novi tip košnice; pčelaru Georgeu, koji živi u Americi sredinom 20. stoljeća i vodi unaprijed izgubljenu bitku u uzgoju pčela suočen s modernom agrikulturom; Kineskinji Tao, koja živi u Kini krajem 21. stoljeća, u vrijeme kad su pčele već izumrle – jest to da su spremni učiniti sve da bi njihova djeca imala život bolji od njihova.

Posljednji svoje vrste - Nakon međunarodnih bestselera Povijest pčela i Plavetnilo, treći roman u „Klimatskoj tetralogiji“ Maje Lunde priča je o ljudima, životinjama i ljudskim životinjama. Kako na nas utječu ostale vrste na Zemlji? Što nas razlikuje od životinja? Ima li još vremena da ispravimo svoje pogreške? I što je potrebno učiniti kako bismo preživjeli? Posljednji svoje vrste nominiran je 2019. godine za Nagradu norveških knjižara, a Naklada Ljevak predstavlja vam ga u prijevodu Vesne Salomonsen.

Podaci

Nakladnik
Naklada Ljevak
Uvez
Komplet
Jezik
hrvatski
Broj stranica
1200
Godina izdanja
2024.
Dimenzije
13,8 x 21,5
Prevoditelj
Anja Majnarić, Vesna Salomonsen
ISBN
4090107803334