.
.
Azija je oduvijek privlačila gurmane – mnoštvo svježih namirnica, vatromet boja i obilje suhih i svježih začina čine ovu kuhinju jednom od najprivlačnijih na svijetu. Temeljena na hrani biljnog porijekla idealna je za sve pobornike zdrave hrane i one koji to žele postati – svaki tanjur pršti zavodljivim okusima i mirisima, priprema je jednostavna, a namirnice se uglavnom kratko termički obrađuju ili ostaju sirove. Maja Kefeček Basta, iskusna autorica i učiteljica prirodne prehrane napisala je nekoliko popularnih veganskih kuharica, a u najnovijoj – Azijska jela – dočarala nam je djelić svojih živopisnih putovanja po Dalekom istoku: Šri Lanka, Tajland, Vijetnam, Koreja, Kina i Japan, zvijezde su ove kuharice u kojoj će svatko pronaći nešto za sebe. Od poznatog i omiljenog Pad Thaija do bogatog sendviča Banh Mi, od nekoliko inačica sushija i curryja do cijelog niza salata i juha te poslastica egzotičnih naziva kao što su gyoze, bibimpap i bulgogi, sve u superzdravoj veganskoj varijanti.
Podaci
- Nakladnik
- Planetopija
- Uvez
- Meki uvez
- Jezik
- hrvatski
- Broj stranica
- 64
- Godina izdanja
- 2019
- Dimenzije
- 14,5 x 19
- ISBN
- 978-953-257-420-3