Rani komunikacijski razvoj | Maja Cepanec | Knjižara Ljevak

.

.

Rani komunikacijski razvoj | Knjižara Ljevak

Rani komunikacijski razvoj

Cijena: 61,32 EUR
Količina
Broj nagradnih bodova koje ćete ostvariti kupnjom jednog proizvoda: 6.

Rani komunikacijski razvoj dugo je godina bio pojednostavljeno promatran samo kroz analizu obilježja jezika i govora, bez dubljeg razumijevanja složenosti i dinamičnosti temeljnijih procesa razvoja socijalne komunikacije. Mnoge generacije stručnjaka "odrastale su" bez dostatnih znanja o razvojnim promjenama u domeni rane komunikacije, što je otežavalo razumijevanje komunikacijskih procesa i ponašanja djeteta, ali i razumijevanje teškoća djece s kojom su se susretali u svome radu.

U ovoj knjizi sažeti su svi dostupni podaci o ranom komunikacijskom razvoju, kako bi na jednom mjestu bili dostupni svakome tko ima potrebu analizirati i razumjeti ranu komunikaciju. To je jedan od razloga zašto je većina ove knjige usmjerena upravo na tipični razvoj rane komunikacije, bez čijeg poznavanja nije moguće na pravi način razumjeti razvojna odstupanja.

Knjiga je podijeljena u jedanaest poglavlja koja nastoje čitatelja postupno uvesti u najvažnije fenomene rane komunikacije. Od razgraničavanja pojmova komunikacije, jezika i govora u prvom poglavlju, preko upoznavanja s pojmom namjerne komunikacije, komunikacijskih sredstava i komunikacijskih funkcija, prikaza obilježja ranih interakcija, dodatnih informacija o razvoju združene pažnje i oponašanja, važnih prekretnica i terminologije iz područja razvoja igre, motorike, glasanja, govora i jezika, podjele ranog komunikacijskog razdoblja, opisa razvoja pragmatičkih sposobnosti i teorije uma, pa sve do jedanaestog poglavlja koje ima naglašenu kliničku komponentu i opisuje postupak procjene rane komunikacije.

Svi procesi koji su opisivani u knjizi jasno su smješteni u određeno razvojno razdoblje, te potkrijepljeni konkretnim podacima iz znanstvenih istraživanja, kako bi čitatelj dobio uvid u razvojne promjene u navedenim procesima.

Knjiga sažima sve dostupne spoznaje o ključnim konceptima na kojima se temelji razvoj socijalne komunikacije. Sadržaj će pomoći budućim logopedima kao i svim znanstvenicima i stručnjacima koji se bave ranim razvojem da bolje razumiju fascinantno razvojno putovanje koje prolazi svako dijete.

Podaci

Nakladnik
Naklada Slap
Uvez
Tvrdi uvez
Jezik
hrvatski
Broj stranica
380
Godina izdanja
2023.
Dimenzije
17,5 x 24,5
ISBN
9789531910361