Ahilejeva pjesma - Knjižara Ljevak

.

.

Ahilejeva pjesma

Ahilejeva pjesma

Cijena: 149,00 HRK
Količina
Broj nagradnih bodova koje ćete ostvariti kupnjom jednog proizvoda: 0.

Bili smo poput bogova u osvit svijeta, a naša je radost tako blistala da nismo vidjeli ništa do jedan drugoga.

Grčka, doba junaka.

Neprilagođeni mladi kraljević Patroklo protjeran je na dvor kralja Peleja. Premda su međusobno vrlo različiti, Pelejev savršeni sin Ahilej sprijatelji se s posramljenim kraljevićem. Dok izrastaju u muškarce, njihova bliskost sve je veća unatoč neodobravanju Ahilejeve majke, morske nimfe Tetide. Kad se sazna za otmicu Helene, Ahilej mora poći ratovati u daleku Troju i ispuniti što mu je suđeno. Rastrgan između ljubavi i straha za prijatelja, Patroklo odlazi za njim…

Ahilejeva pjesma veličanstveno je ispripovijedana priča o dvojici naoko nespojivih junaka, njihovu nježnom prijateljstvu i odrastanju, o odanostima i slabostima, ljubavi i okrutnoj igri sudbine. Antičkoj priči iz Homerove Ilijade u ovome je romanu bešavno udahnut život dvadeset i prvog stoljeća što je autorici priskrbilo hvalospjeve kritike i čitatelja.

Madeline Miller za svoj je prvijenac Ahilejeva pjesma primila nagradu Orange Prize for Fiction 2012., a iste je godine bila u užem izboru za nagradu Stonewall Writer of the Year. Roman ie odmah po svom objavljivanju ušao na ljestvici bestselera New York Timesa, gdje se nalazi i danas. Prodan je u vrtoglavih milijun i pol primjeraka. Drugi roman Madeline Miller Kirka također se našao na samom vrhu ljestvice najprodavanijih knjiga New York Timesa i Sunday Timesa, ušao je u uži izbor za nagradu Women’s Prize 2018. te osvojio mnoge nagrade od kojih izdvajamo Kitschies Red Tentacle Award, Indies Choice Award, Elle Big Book Award. Trenutačno HBO Max snima seriju prema tome romanu.

Romani Madeline Miller prevedeni su na više od dvadeset pet jezika.

Podaci

Nakladnik
Profil
Uvez
Meki uvez s klapnama
Jezik
hrvatski
Godina izdanja
2022
Dimenzije
13,5 x 20,5
ISBN
9789533139067

Fiksni tečaj konverzije: 1 EUR = 7.53450 kn