Čarobnjak iz Oza | Lyman Frank Baum | Knjižara Ljevak

.

.

Čarobnjak iz Oza | Knjižara Ljevak

Čarobnjak iz Oza

Cijena: 13,90 EUR
Količina
Broj nagradnih bodova koje ćete ostvariti kupnjom jednog proizvoda: 1.

Fantastična priča Čarobnjak iz Oza prvi je put objavljena 1900. godine. Govori o sazrijevanju djevojčice Dorothy tijekom njezinih pustolovina u čudesnoj zemlji Oz. Ona je djevojčica bez roditelja koja živi u udomiteljskoj obitelji kod tete i tetka, koji je vole i brinu se o njoj. Ono što joj nedostaje jesu nježnost, smijeh, veselje. Toga baš i nema puno na seoskom imanju u Kansasu, koji je i sam pust, pjeskovit, otužan i na udaru razarajućih vjetrova.

Jedna takva oluja odbaci Dorothy izravno u zemlju Oz, gdje će pronaći vrlo neobične stanovnike. Svaki od njih ima svoje osobine, svaki od njih boji se nečega ili nešto želi. Upoznaje Zlu vješticu od Zapada, Strašilo, Limenog, Lava i mnoge druge. Dorothy i njezino društvo silno uživaju u zajedničkom druženju, razgovorima, izazovima na putu i susretima s neobičnim bićima. Nižu se pustolovine u kojima Dorothy pokazuje svoju srčanost, dovitljivost i hrabrost, a prijatelji joj pomažu da ispuni sve zadatke kako bi mogla natrag kući u Kansas.

Ova priča pokazuje da je svijet jedna velika i neprestana pustolovina u kojoj smo mi važan kotačić, da se svaka teškoća može prevladati, i da uvijek imamo mogućnost izbora. Ali, nije samo važno jesmo li postigli cilj. Najveći je užitak u putovanju…

Kad je 1900. godine objavljena prva knjiga Čarobnjak iz Oza, uspjeh je bio takav da je bila najprodavanija knjiga te godine u Americi. Možda zato što govori o onome što svi imamo, ali se ne sjetimo uvijek da smo time bogati: o hrabrosti, srcu i pameti.

Podaci

Nakladnik
V. B. Z.
Uvez
Tvrdi uvez
Jezik
hrvatski
Broj stranica
197
Godina izdanja
2023.
Dimenzije
16,5x21,5
Prevoditelj
Violeta Krunić
ISBN
9789535206484