Vještina ravne crte: moj tai chi | Lou Reed | Knjižara Ljevak

.

.

Vještina ravne crte: moj tai chi | Knjižara Ljevak

Vještina ravne crte: moj tai chi

Cijena: 29,00 EUR
Količina
Broj nagradnih bodova koje ćete ostvariti kupnjom jednog proizvoda: 2.

Vještina ravne crte – moj tai chi sveobuhvatna je zbirka tekstova Loua Reeda o tai chiju, drevnoj borilačkoj vještini koja je tom glazbeniku, pjevaču, tekstopiscu, pjesniku i osnivaču legendarne rock-skupine Velvet Underground pomogla da probudi životnu energiju, uskladi duh i tijelo te promijeni svakodnevicu neurednog života -zvijezde.

Knjiga sadržava njegove tekstove o tehnici, praksi i svrsi borilačkih vještina, zatim eseje te promišljanja o meditaciji i životu. Lou Reed je volio govoriti o tai chiju i oduševljeno ga je prenosio drugima. No, knjigu nije uspio dovršiti prije smrti. To je umjesto njega učinila njegova supruga, umjetnica Laurie Anderson, zajedno s još tri urednika i Louova prijatelja: Stephanom Berwickom, Bobom Curriejem i Scottom Richmanom. Srećom, istaknuti je glazbenik imao mnogo prijatelja i kolega koji su vježbali tai chi. Zajedno s njegovim riječima, njihovi glasovi i raznolika gledišta stvaraju bogat i dubok tekst knjige Vještina ravne crte.

O autoru knjige govore njegovi kolege glazbenici, umjetnici, suradnici, prijatelji, učitelji i ljubitelji tai chija, uključujući Hala Willnera, Yongeya Mingyura Rinpochea, Iggyja Popa, Roberta Wilsona i Wima Wendersa. Vještina ravne crte koristan je i konkretan „priručnik” o profinjenom umijeću tai chija, ali i uzbudljiva slika jedne strane Loua Reeda koju su rijetki poznavali.

Podaci

Nakladnik
Školska knjiga
Uvez
Tvrdi uvez
Jezik
hrvatski
Broj stranica
320
Godina izdanja
2023.
Dimenzije
17.8 x 22.9
Prevoditelj
Marko Maras
ISBN
9789530623996