Avantura u medijima | Ljubica Uvodić-Vranić | Knjižara Ljevak

.

.

Avantura u medijima | Knjižara Ljevak

Avantura u medijima

Cijena: 15,00 EUR
Količina
Broj nagradnih bodova koje ćete ostvariti kupnjom jednog proizvoda: 1.

Ako ste se pitali zašto se ljudi prema vama ponašaju drukčije nego što želite ili zašto se u nekim situacijama ponašate drukčije nego što biste željeli, priručnici iz popularne psihologije, kakve piše Ljubica Uvodić-Vranić daju odgovore. U seriji „Avantura osobne promjene“ Ljubica Uvodić-Vranić bavi se temama iz popularne psihologije koje se mogu primijeniti u svakodnevnom životu. Nakon tri knjige u seriji, Ljubica Uvodić-Vranić napisala je četvrtu „Avanturu“ u kojoj su bilješke, zapisi i pripreme za razgovore u medijima, u novinama, na televiziji, na radiju i na javnim radionicama. U četvrtoj „Avanturi“ također su obrađene svakodnevne situacije i odnosi u kojima treba izabrati kako reagirati, a psihologija nam omogućuje razumijevanje vlastitih osjećaja i izbor reakcije.

Što je euforija, a što ljutnja? Kako se nositi s viškom energije koji oslobađaju intenzivni osjećaji? Što je empatija i zašto nam je potrebna? Što nam se dobro dogodilo u godinama obilježenima koronom i potresima? Što donose promjene, zašto im se opiremo i jesu li nam potrebne? Kako provodimo blagdane u krugu obitelji? Čemu služe psovke, a čemu uvrede? To su samo neke teme obrađene u knjizi „Avantura u medijima“, koje su svrstane u četiri poglavlja – Mi sami, Mi i drugi, Susjedstvo, selo, grad, zajednica i Avantura u medijima. Knjiga završava poglavljem o medijima kroz koje sve češće gradimo odnose s drugima.

Teme iz popularne psihologije prisutne su našem u javnom prostoru velikim dijelom zahvaljujući upravo Ljubici Uvodić-Vranić, koja je više od tisuću puta nastupila na Hrvatskoj televiziji, a od 2012. stalni je suradnik u emisiji „Avantura promjene“ na Hrvatskom radiju. Ljubica Uvodić Vranić jedna je od naših psihologinja koja je među prvima uvidjela kolike su mogućnosti medija u popularizaciji psihološke edukacije. Voditeljica nekoliko grupa za poboljšanje kvalitete života među kojima je najdugovječnija grupa „Petkom u pet“ u Zagrebu, koja se sastaje već četvrt stoljeća, a od 2020. predavačica je na vrlo gledanim webminarima za učitelje. Nagrađena je 2010. Nagradom grada Zagreba – Šampion zdravlja za volonterski rad i brigu o psihičkom zdravlju kroz programe Udruge Petkom u pet te 2012. nagradom Psihološkog društva za primijenjenu psihologiju. – Cvijet Marulića. „Marulić: Fiat Psychologia“.

„Avantura u medijima“ Ljubice Uvodić Vranić objavljena je uz potporu Grada Zagreb

Podaci

Nakladnik
Beletra j.d.o.o.
Uvez
Meki uvez s klapnama
Jezik
hrvatski
Broj stranica
186
Godina izdanja
2023.
Dimenzije
23x15cm
ISBN
9789538209611