Lisa See: Zaljubljena Peonija

.

.

-66%
Zaljubljena Peonija

Zaljubljena Peonija

Cijena: 139,00 HRK
Cijena s popustom: 47,12 HRK
Količina
Broj nagradnih bodova koje ćete ostvariti kupnjom jednog proizvoda: 0.

Autorica svjetskog bestselera Sniježnica i tajna lepeza, Lisa See u ovoj knjizi ponovo uranja u magičan svijet Kine u 17. stoljeću, temeljeći priču na stvarnim, povijesnim dogadajima. Peonija živi u zaštićenom svijetu bogate obitelji, zatočena poput cvrčka u kavezu od bambusa. Iako odgojena da bude poslušna, Peonija slijedi vlastite snove i kreće na nezaboravan put ljubavi i sudbine, čežnje i tuge. Fascinantan roman Lise See bavi se univerzalnim temama: prijateljstvom, snagom riječi i davnašnjom željom žene da se čuje i njezin glas.

Podaci

Nakladnik
Naklada Ljevak
Biblioteka
Biblioteka Graham Greene
Uvez
Meki uvez
Jezik
hrvatski
Broj stranica
416
UDK
820(73)-3
Godina izdanja
2009
Dimenzije
13,40 x 21,40
Prevoditelj
Duška Gerić-Koren
ISBN
978-953-303-042-5

U novom romanu Lise See Zaljubljena Peonija autorica isprepleće činjenice i fikciju stvarajući raskošnu romantičnu tapiseriju kineske povijesti i tradicionalnih vjerovanja. Kroz teme značenja ljubavi,nužnosti samoostvarenja i utjecaja umjetnosti autorica priča priču o mladoj djevojci Peoniji i njezinoj očajničkoj potrazi za vlastitim identitetom.
Los Angeles Times


Nije mala stvar napisati uvjerljiv povijesni roman u kojem je glavni lik duh,no Lisa See je to uspjela s ovom dojmljivom pričom… Možda je najdojmljiviji dio ove raskošno napisane proze prikaz zagrobnog života u kojem prema kineskoj tradiciji neke duše stječu vječni mir i blagostanje,a druge su osuđene da se vrate na zemlju i lutaju kao gladni duhovi.
Publishers Weekly


U ovom povijesnom romanu Lisa See pruža čitatelju uvid u kulturu Kine 17. stoljeća,prožimajući priču kineskim tradicionalnim vjerovanjima o životu nakon smrti. Riječ je o vrlo ambicioznom romanu koji se temelji na povijesnim činjenicama.
Sunday Times


Ljubavna priča uronjena u ritual koja otkriva povijest i kulturu na zadivljujući,potresan,magi-čan i nezaboravan način. U ovoj priči ima mnogo toga u čemu će čitatelj uživati i štošta naučiti o egzotičnoj kulturi i tradiciji.
Daily American


Novi roman Lise See je kompleksna povije-sna tapiserija koja oslikava tragičnu ljubav u kontekstu kineske dinastičke povijesti,tradicijske kulture i intimnih priča iz ženskih odaja o ženskom prijateljstvu i suparništvu.
The New York Times