Lisa See SAN O SREĆI

.

.

-75%
San o sreći

San o sreći

Cijena: 156,45 HRK
Cijena s popustom: 39,00 HRK

Najniža cijena u zadnjih 30 dana: 156,45 HRK

Količina
Broj nagradnih bodova koje ćete ostvariti kupnjom jednog proizvoda: 0.

 

Novi roman  Lise See, "San o sreći", nastavak je priče o sestrama Pearl i May, glavnim junakinjama "Djevojaka iz Šangaja" u kojem ulogu heroine preuzima devetnaestogodišnja Joy. Otkrivši dugo čuvanu tajnu o svojem porijeklu - da joj je biološka majka May, a ne Pearl - Joy odluči poći u komunističku Kinu  da bi pronašla svojeg biološkog oca, ali i zato što je  privučena komunističkim idealom pravednog društva.   U "Djevojkama iz Šangaja" pratili smo uzbudljivu i potresnu priču o sestrama Pearl i May - od vremena kad su pozirale kao modeli u "Azijskom Parizu", preko bijega od japanske invazije do njihovog novog života u Los Angelesu. U nastavku priče, u romanu "San o sreći", Pearl se nakon dvadeset godina vraća u Šangaj u potrazi za Joy - čiji je bijeg u Kinu potaknut povrijeđenošću, idealizmom i željom da pronađe svojeg pravog oca, slikara Z. G.-a.    Joy i Z. G. odlaze u zabačenu  kinesku provinciju gdje sudjeluju u pokretanju Komune zelenog zmaja, u sklopu Maovog pokreta za stvaranje narodnih komuna nazvanog "Veliki skok naprijed". No san o komunističkom raju ubrzo rasprši  epidemija gladi izazvana bizarnom agrikulturnom politikom komunističke vlasti. Procjene broja žrtava "Velikog skoka naprijed" govore o 45 milijuna umrlih, a Lisa See tu zastrašujuću epizodu iz kineske povijesti opisuje kroz potresnu priču o ljudskoj izdržljivosti, nepokorenom duhu i snazi ljubavi između majke i kćeri.

Podaci

Nakladnik
Naklada Ljevak
Biblioteka
Biblioteka Graham Greene
Uvez
Meki uvez
Jezik
hrvatski
Broj stranica
480
UDK
821.111 (73)-31=163.42
Godina izdanja
2012
Dimenzije
13,5 x 20,5
ISBN
9789533034812

Još jedna knjiga Lise See koja je postigla status bestselera i pobrala nepodijeljene pohvale časopisa kao što su „Publishers Weekly“,„Kirkus“,„Washington Post“ itd.

Jedna od onih knjiga koje teško ispuštate iz ruku i čitate do dugo u noć. Sa svakim novim romanom Lisa See postaje sve bolja i uvjerljivija.
„La Times“

Lisa See još je jednom uspjela dočarati autentičan,vizualno fascinantan svijet.
„The Washington Post“

Krajnje dojmljiva epska priča o Maovoj komunističkoj Kini.
„Times“

Fiksni tečaj konverzije: 1 EUR = 7.53450 kn