Svaka nota odsvirana - Lisa Genova - Knjižara Ljevak

.

.

-30%
Lisa Genova

Svaka nota odsvirana

Cijena: 17,13 EUR
Cijena s popustom: 11,95 EUR

Najniža cijena u zadnjih 30 dana: 17,13 EUR

Količina
Broj nagradnih bodova koje ćete ostvariti kupnjom jednog proizvoda: 1.

Neuroznanstvenica i autorica romana Još uvijek Alice s liste najprodavanijih knjiga New York Timesa, u knjizi Svaka nota odsvirana istraživački pristupa žaljenju, oprostu i svemu što nas čini ljudima.  

Richard je uspješan pijanist koji na svojim koncertima uživa u ovacijama publike diljem svijeta. Njegovi su prsti istančano ugođeni instrumenti koji plešu po glasovirskim tipkama hvatajući svaku notu savršenom preciznošću.  

Danas Richard ima ALS. Prsti su mu nemoćni, mrtvi, bez mogućnosti da se ikada oporave.  

Karina je prije tri godine sa zida skinula fotografiju s njihova vjenčanja i zamijenila je zrcalom. Premda krivi Richarda i propali brak za sve što joj se dogodilo, još se uvijek boji vratiti na glazbeni put koji je napustila kao mlada žena. Richardovo se stanje sve više pogoršava. U trenutku kad više ne može živjeti sam, Karina nerado pristaje brinuti se o njemu. Dok Richardovi mišići, glas i disanje polako gasnu, njih se dvoje pokušavaju pomiriti s prošlosti prije nego što postane prekasno. Dirljivo i moćno ispričana, Svaka nota odsvirana priča je o iskupljenju i o potrazi za unutrašnjim mirom u opraštanju drugima.

„Genovina sposobnost da znanstvene detalje uplete u suosjećajnu i iskreno ispričanu priču ne može se usporediti ni s kim drugim.“

Bookreporter  

„Premda čitatelj nije pošteđen dramatičnih detalja ove bolesti, neuroznanstvenica Lisa Genova istovremeno slavi našu ljudskost.“

People  

„Nekada je jednostavnije istinu ispričati kroz fikciju. Genova istinu isprepliće s hrabrošću i nadom.“

NPR  

Predložak za Oscarom nagrađen film, roman Još uvijek Alice možete pronaći ovdje.  

O autorici  

Lisa Genova doktorirala je neuroznanost na Sveučilištu Harvard. Povezujući neuroznanost i snagu ljudskoga duha, zaslužila je posebno mjesto u svjetskoj književnosti. Godine 2007. objavila je prvi roman Još uvijek Alice prema kojemu je snimljen Oscarom nagrađen film. Njegova je tema kako se život osobe s Alzheimerovom bolešću, ali i život svih oko nje, promijeni nakon dijagnoze. Napisala je još četiri romana: Left Neglected, Love, Anthony, Inside the O’Briens i Every note played. Autorica nas u svakom od tih romana suočava s nama samima, s našim strahovima i nadama, ali i sa snagom za koju nerijetko, prije nego što postane nužno, ni ne znamo da je imamo.   Neuroznanstvenica i autorica romana Još uvijek Alice s liste najprodavanijih knjiga New York Timesa, u knjizi Svaka nota odsvirana istraživački pristupa žaljenju, oprostu i svemu što nas čini ljudima.  

Podaci

Nakladnik
Naklada Ljevak
Biblioteka
Biblioteka Graham Greene
Uvez
Meki uvez
Broj stranica
336
UDK
821.111(73)-31=163.42
Godina izdanja
2019.
Dimenzije
13.5 x 21
Prevoditelj
Mirta Stantić
ISBN
978-953-355-253-8

Fiksni tečaj konverzije: 1 EUR = 7.53450 kn