Gladno srce | Lina Nordquist | Knjižara Ljevak

.

.

Gladno srce | Knjižara Ljevak

Gladno srce

Stoljeće jedne obitelji. Dvije uporne žene. I mračne tajne koje se moraju razotkriti. 

Cijena: 23,99 EUR
Količina
Broj nagradnih bodova koje ćete ostvariti kupnjom jednog proizvoda: 2.

Nepodnošljivo je živjeti bez ljubavi. Znaju to i Kåra i Unni, dvije žene povezane jednom obitelji koje se nikada nisu upoznale. Obje je društvo iznevjerilo, ali one su bile spremne ubiti kako bi preživjele.

U kolibi usred šume Kåra, udovica u pedesetima, planira sprovod za svekra. Progone je sjećanja. Brak je za nju bio poput zatvora, a obitelj u koju se udala oduvijek joj je zagonetka. Ni oni ne slute njezine mračne tajne. Šutljiva i naizgled krhka Kåra desetljećima je držala jezik za zubima, ali sada želi progovoriti o svojim grijesima.

Sedamdeset godina prije, početkom dvadesetog stoljeća, snalažljiva i odvažna Unni osuđena je jer je pomagala ženama da pobace. S ljubavnikom i sinom bježi iz Norveške u Švedsku, gdje pronalaze dom u trošnoj kolibi. Zima kuca na vrata i Unni, ponovno trudna, zna da ih samo čudo može spasiti od sigurne smrti. Može li ljubav dostajati?

Gladno srce emotivno je razoran, napet i hrabar roman o ženama koje u vremenu kada muškarci kroje pravila žude za slobodom i dostojanstvom. Lina Nordquist napisala je sagu o ženskoj snazi, literarnu bombu koja, poput stvarnog života, pulsira između tragedije i tog tračka svjetlosti koji daje smisao patnji.

Podaci

Nakladnik
Fraktura
Uvez
Tvrdi uvez
Jezik
hrvatski
Broj stranica
352
Godina izdanja
2024.
Prevoditelj
Lana Momirski
ISBN
9789533586953