Bez osobne odgovornosti | Lena Andersson | Knjižara Ljevak

.

.

-10%
Bez osobne odgovornosti | Knjižara Ljevak

Bez osobne odgovornosti

HR_Co-fundedbytheEU_RGB_POS.png

Cijena: 22,90 EUR
Cijena s popustom: 20,61 EUR

Najniža cijena u zadnjih 30 dana: 22,90 EUR

Količina
Broj nagradnih bodova koje ćete ostvariti kupnjom jednog proizvoda: 2.

„Pogled oštar poput skalpela na vezu osuđenu na propast... duhovito, inteligentno... Svaka druga rečenica traži da bude podcrtana, otkriva neugodan djelić istine.” — The White Review

Kad glavna junakinja Ester Nillson susretne glumca Olofa Stena, smrtno se zaljubi. Olof ne taji da je oženjen, no on i Ester svejedno se počinju redovito sastajati. Olof otvoreno priznaje da ne želi napustiti ženu, ali mu pritom nimalo ne smeta veza s Ester. S druge strane, Ester je uvjerena da se stvari među njima mogu promijeniti, no nakon nekog vremena primorana je prihvatiti istinu: postala je druga žena, ljubavnica. Ipak, njezino se samozavaravanje nastavlja jer još uvijek vjeruje da se to može promijeniti, da će on napustiti ženu, tražeći u njegovim postupcima naznake da će se to jednom ipak dogoditi.

Kao i u prethodnom romanu, Namjerno zanemarivanje, ne naučivši ništa iz prethodnog iskustva, Ester dokazuje da je ljubav slijepa, da zaljubljen čovjek često gubi i najosnovnije sposobnosti racionalnog prosuđivanja i postaje podložan neshvatljivom samozavaravanju.

Podaci

Nakladnik
Naklada Ljevak
Biblioteka
Biblioteka Cicero
Uvez
Tvrdi uvez s ovitkom
Jezik
hrvatski
Broj stranica
304
Godina izdanja
2024.
Dimenzije
13,8 x 21
Prevoditelj
Željka Černok
ISBN
9789533557755