.

.

Vrt u kuhinji

Vrt u kuhinji

Stvorite u svom domu vrt koji rađa cijele godine
Cijena: 145,00 HRK
Cijena s popustom: 130,50 HRK
Količina

Proglašena od strane The Chicago Tribune "Best Garden Books of 2014" -Najboljom knjigom o vrtlarstvu 2014. godine

 

Želite li u vlastitom domu ekološki uzgajati povrće, zelene izbojke i ljekovito bilje i uživati u njima?

Sanjate li o tome da kod kuće prijateljima poslužujete večeru koju ste nadopunili u vlastitoj kuhinji uzgojenom ciklom, rikulom ili izdancima brokule uz dodatak gljiva koje ste uzgojili u uzgajalištu smještenom u vašem podrumu?

Razmišljate li o svježe ubranim zelenim izbojcima kao nezaobilazan dodatak sokovima i smoothijima za bolji početak dana? 

 

Uz priručnik Vrt u kuhinji sve to postaje moguće, zahvaljujući Elizabeth Millard, iskusnoj američkoj farmerici i promotorici ekološkog i održivog uzgoja hrane, koja vas u svojoj knjizi poučava kako da u vlastitom domu uzgojite zelene izbojke, klice, ljekovito bilje, gljive, rajčice, ciklu, mrkvu, paprike pa čak krumpire. Ovaj ilustrirani priručnik na više od 200 stranica donosi vam informacije i praktične savjete koji će vam omogućiti da sami počnete uzgajati barem dio hrane koju jedete bez obzira na prostor koji vam je na raspolaganju.  

 

Vrt u kuhinji objašnjava:

• Kako osigurati svjetlost, prozračnost i vlagu za uzgoj bilja u domu

• Kako pripremiti supstrat za uzgoj povrtnica

• Koje su žardinjere najprikladnije za uzgoj povrtnica

• Gdje kupiti i kako čuvati sjeme

• Kako uzgojiti pojedine vrste povrtnica

• Koji su problemi koji se javljaju prilikom uzgoja povrtnica i kako ih riješiti

 

Elizabeth Millard,  zajedno sa svojom partnericom, Karlom Pankow, upravlja farmom Bossy Acres, smještenom u Minnesoti. Na svojem imanju okuplja stotinu članova i posve ga podupire i financira zajednica (CSA). Njihova farma svojim ekološkim proizvodima opskrbljuje članove i lokalne restorane, a sve to s ciljem razvoja snažnog i održivog sustava uzgoja i plasmana zdrave hrane. Elizabeth Millard često vodi radionice o vrtlarstvu, kao i o fermentaciji i kuhanju sa sezonskim namirnicama. Kao urednica lokalne internetske stranice posvećene održivoj proizvodnji hrane,  Simple Good and Tasty, ona potiče čitatelje da se povežu s brojnim nacionalnim proizvođačima ekološke hrane, neprofitnim agencijama isl., a kako bi dodatno promicala važnost zdrave hrane i održivog uzgoja. Uz to što je vlasnica farme, što je učiteljica i urednica, autorica je članaka objavljivanih u časopisima kao što su Hobby Farm Home,  Experience Life i Urban Farm, te mnogih drugih publikacija.

Podaci

Nakladnik
Planetopija
Biblioteka
Makronova
Uvez
Meki uvez
Jezik
hrvatski
Broj stranica
224
Godina izdanja
2015
ISBN
978-953-257-321-3

Proizvod trenutno nema recenzija korisnika