.

.

Vjerujem, vjerujemo

Promišljanje o korijenima naše vjere

Cijena: 119,00 HRK
Količina
Broj nagradnih bodova koje ćete ostvariti kupnjom jednog proizvoda: 0.

„Ponekad se okrećemo teorijama koje o Bogu govore apstraktno, ideološki, kao o ideji savršenstva, i nastoje pokazati njegovo postojanje kao da je matematički problem. […] Sveci… su shvatili što znači vjerovati u Boga koji je Otac, a ne u Boga – čarobnjaka s čarobnim štapićem.“

Da bi ljudima našega vremena približio što uistinu znači vjerovati, papa Franjo u ovoj jedinstvenoj knjizi jednostavnim i razumljivim jezikom tumači drevnu kršćansku molitvu Vjerovanja koja na sažet i pročišćen način sadrži životvornu limfu kršćanske vjere. Nakon što je protumačio redak po redak Očenaš i Zdravo, Marijo, u ovomu trećem razgovoru s don Marcom Pozzom papa Franjo progovara tako o istinama vjere, o nadi i ljubavi sadržanima u Vjerovanju – Apostolskomu simbolu.

Ovaj poticajni razgovor pretočen u knjigu puno je više od teološkoga promišljanja, riječ je o razmjeni misli koja hrani kršćanski život, pomažući da u svakodnevici osvijestimo i živimo egzistencijalno, jednostavno, a ipak duboko značenje činjenice da smo djeca Božja, kao i značenje prijateljstva s braćom u vjeri te s cijelim čovječanstvom.

Podaci

Nakladnik
Verbum
Uvez
Tvrdi uvez s ovitkom
Jezik
hrvatski
Broj stranica
172
Godina izdanja
2020
Dimenzije
14 x 22
Prevoditelj
Branko Jozić
ISBN
9789532357028