Rasuti fragmenti postojanja | Križo Katinić | Knjižara Ljevak

.

.

Rasuti fragmenti postojanja | Knjižara Ljevak

Rasuti fragmenti postojanja

Cijena: 16,00 EUR
Količina
Broj nagradnih bodova koje ćete ostvariti kupnjom jednog proizvoda: 1.

Sreća nije ono što nam drugi i naše slabosti nameću. Nju možemo jedino mukom iščeprkati, nikada sigurni kada će biti raznesena prvim iznenadnim naletom vjetra. Kažu da je treba tražiti blizu, u malim stvarima, ali u malu posudu ne stane velika riba, opet iskoči u vodu. Prikloniti se ideji i odlučiti vjerovati svojim prvim dojmovima, prihvatiti svijet oko sebe, razmišljati o tome što je iza stvari, iza pozornice, pa onda to nagomilano i često neupotrebljivo znanje o svijetu i ljudima proliti kao vodu u kojoj je oprano rublje.

Križo Katinić je putnik, ali skromni putnik. Nije da ga samo preokupiraju pitanja iskona, bitka, vjere, konačnih stvari, velikih stvari, velikih priča. Premda, i njima je pridodao svoj specifični obol. Njegova su razmišljanja o tim velikim stvarima prožeta jednostavnošću i neposrednošću, pa nam se zato i čini da i takve stvari ne moraju nužno biti zamršeno i zakučasto objašnjene da bi bile duboke. Ali to nije sve. Križo svojim istančanim uvidom i prividno male stvari izdiže iznad banalnosti i tako im udahnjuje jedan posve nov život. (Petar Bujas, iz Pogovora)

Križo Katinić, (1952.), dr. med., dr. sc. phil., psihijatar, psihoterapeut, publicist, umirovljeni profesor psihijatrije. Uz stručne i znanstvene radove objavio je knjige Mir u kliještima rata (1992), Umrijeti za život živjeti za smrt (2005), Čarolija mora (2010), Sve minute su bitne (2020). Stručno-znanstveni je savjetnik u Specijalnoj bolnici za psihijatriju i palijativnu skrb Sv. Rafael u Strmcu, kraj Nove Gradiške. Uz psihijatrijsku i psihoterapijsku ordinaciju u Zagrebu, vodi edukacijske i terapijske seminare, predavanja i tečajeve iz različitih područja.

Podaci

Nakladnik
Jesenski i Turk
Uvez
Meki uvez
Jezik
hrvatski
Broj stranica
172
Godina izdanja
2023.
Dimenzije
20 x 15 cm
ISBN
9789533810393