Čudno! Na rubu znanosti za mlade - Krešimir Mišak - Knjižara Ljevak

.

.

Čudno! - Na rubu znanosti za mlade

Čudno!

Cijena: 18,45 EUR
Količina
Broj nagradnih bodova koje ćete ostvariti kupnjom jednog proizvoda: 0.

Dobro došli u čudni svijet!

„Danas smo navodno sve shvatili, svijet objasnili, izmjerili ga, prohodali ili preletjeli pa se čini da je malo mjesta ostalo za čudno. No to je samo varka. Mnoge čudne stvari pokazuju da svijet nije u potpunosti ono što mislimo da jest“, piše Krešimir Mišak u svojoj novoj knjizi Čudno!, u izdanju MBbooksa.

Krešimira Mišaka, popularnog hrvatskog novinara koji se bavi graničnim područjima ljudskog znanja, gotovo da i ne treba posebno predstavljati. Televizijska emisija Na rubu znanosti koju uređuje i vodi već je dvadeset godina jedna od najgledanijih na Hrvatskoj televiziji. No Mišak nije samo urednik i novinar, već je i rock-glazbenik i pisac znanstvene fantastike.

Njegova nova knjiga Čudno! (Na rubu znanosti za mlade) prva je od njegovih knjiga koja se obraća ponajprije mlađim čitateljima, radoznalim umovima, željnim uranjanja u misterije i zagonetke.

U 18 uzbudljivih priča koje pobuđuju maštu i znatiželju Mišak istražuje teme poput divovskih izumrlih životinja, ukletih brodova s kojih su tajanstveno nestali svi putnici, stvarnih i izmišljenih vampira, kriptozoologije, telepatije, putovanja kroz vrijeme, arheoloških otkrića koja su u suprotnosti s uobičajenim poimanjem povijesti… Čini to na svoj prepoznatljiv način, izlažući dokaze, no ostavljajući i mjesta za propitivanja i poneku sumnju.

Radoznale čitatelje ova knjiga vodi na putovanje od prapovijesti do budućnosti, od unutrašnjosti Zemlje do svemira, od dubina oceana do dubina onog što nam i dalje ostaje najskrovitije – našega uma.

Podaci

Nakladnik
Media bar d.o.o.
Uvez
Tvrdi uvez
Jezik
hrvatski
Broj stranica
204
Godina izdanja
2021
Dimenzije
15,5 x 23,5
ISBN
9789538357060

Fiksni tečaj konverzije: 1 EUR = 7.53450 kn