Arhivi i digitalno doba

.

.

-7%

Arhivi i digitalno doba

Cijena: 149,00 HRK
Cijena s popustom: 139,00 HRK
Količina
Broj nagradnih bodova koje ćete ostvariti kupnjom jednog proizvoda: 0.

Arhivi su svuda oko nas — različiti u svojoj tipologiji, gradivu, djelovanju i specijalizaciji — ali jedinstven i nezamjenljiv izvor za oblikovanje individualnog i kolektivnog pamćenja, razumijevanje prošlosti i dokumentiranje sadašnjosti. Suvremeni arhivi opisuju se i doživljavaju kao otvorene ustanove dostupne svim korisnicima, koje aktivno pridonose kulturnom životu i oblikovanju identiteta zajednice u kojoj djeluju te privlače širok i raznolik krug istraživača.

Od arhiva se očekuje fleksibilnosti prilagodljivost u odgovaranju na izazove i potrebe suvremenog društva, a od stručne zajednice profesionalizacija, unaprjeđivanje postojećih kompetencija i znanja te razvoj novih sposobnosti.

Predstavljanjem međunarodnih stručnih trendova, standarda i politika, aktualnosti iz europskih i hrvatskih arhiva te primjera zajedničkih projekata i dobrih praksi na području arhivske djelatnosti, kulturne baštine i digitalnog društva, ova knjiga želi potaknuti njihovu implementaciju u domaćoj stručnoj zajednici i pridonijeti upoznavanju šire javnosti s arhivima.

Podaci

Nakladnik
Naklada Ljevak
Biblioteka
Posebna izdanja
Uvez
Tvrdi uvez
Jezik
hrvatski
Broj stranica
220
UDK
930.25:004
Godina izdanja
2019
Dimenzije
15 x 23,2
ISBN
9789533553290