Jasminka Tihi - Stepanić: Dom iza žice

DOM IZA ŽICE - dirljiv i bolno indikativan roman podsjeća na osobe koje život nije pomazio blagodatima koje se uzimaju 'zdravo za gotovo'

Dirljiv i bolno indikativan roman „Dom iza žice“ potaknut će vas i inspirirati da ne budete ignorantni prema pojavama i problemima koji ne diraju nužno u vaš komfor. Djeca u školu dolaze iz različitih obiteljskih uvjeta i nemaju svi istu polazišnu točku, stoga  djelo apelira na učenike i učitelje da u svojemu pristupu budu oprezni i osjetljivi kako bi se svi osjećali jednako vrijednima. 

Pročitaj više

Veronica Roth: "Ureži znak smrti"

Ureži znak smrti - priča o moćnoj ženskoj heroini čija unutarnja snaga inspirira

Veronica Roth donosi impresivnu i živopisno zamišljenu svemirsku avanturu izazvanu spontanom romantikom, političkim napetostima i borbama između kulturološki različitih naroda. Kultno djelo "Ratovi zvijezda“ ima Silu, dok roman "Ureži znak smrtiima Struju koja osobi može omogućiti različite sposobnosti i moći. U romanu koji je njujorški Times stavio na vrh liste bestselera, ostvarena je kompozicija novoga svijeta u kojemu su ljudi podijeljeni po tomu koji dar im je Struja dala. Već možemo zamisliti, kao što se to zbilo s autoričinim bestselerom "Različita, kako se roman pretače u vizualno impresivno kinematografsko djelo. 


Pročitaj više

Autor knjige "Bolest kao put"

Predavanje Ruedigera Dahlkea u Zagrebu

Ruediger Dahlke njemački je liječnik i psihoterapeut, autor desetak knjiga iz područja alternativnoga pristupa bolesti.

Kako bi vas dodatno upoznao s područjem svoga djelovanja i produbio razumijevanje o shvaćanju bolesti, autor će gostovati u Zagrebu 3. travnja kada će održati dva predavanja na teme Bolest kao govor duše i Osvijestiti poruku otpora. Predavanja će se održati u Hotelu Dubrovnik s početkom u 17 sati (predavanje Bolest kao govor duše), dok će se predavanje na temu Osvijestiti poruku otpora održati u 19 sati.

Ulaznice za predavanja potražite u Knjižari Ljevak (Trg bana Jelačića 17) po cijeni od 110 kn u pretprodaji (150 kn na dan održavanja) za pojedinačna predavanja te 190 kn u pretprodaji (270 kn na dan održavanja) za oba predavanja. A možete iskoristiti i popust od 20 % na ulaznice kupnjom knjige Bolest kao put.

 

Pročitaj više

Sara Stridsberg: "Beckomberga"

Beckomberga – priča ispričana na tankoj granici normalnosti i ludosti probudit će ono najljudskije u nama

Ako je čežnja plave boje, osjećaji utkani u roman Sare Stridsberg Beckomberga: Oda mojoj obitelji nesumnjivo su presvučeni sivkastom patinom i obasjani zrakama zrnatožutog, poput starih fotografija po čijem prašnjavom okviru mile sunčeve zrake i tako razotkrivaju svu tugu i svu ljepotu davno minulih vremena.

Pročitaj više

Bobbie Peers: "Tajni portal"

William Wenton se vratio! Jeste li dovoljno hrabri da krenete s njim u novu pustolovinu?

Nakon što je svojim prvim pustolovinama opisanima u Kradljivcu luridija osvojio kritiku i publiku, William Wenton vratio se kako bi čitatelje poveo u novu, još napetiju, još nevjerojatniju i još uzbudljiviju avanturu.

Pročitaj više

Tko danas čita, sutra se za savjet pita

Božićne preporuke za najmlađe čitatelje

Naklada Ljevak je svjesna važnosti poticanja čitanja od najranije dobi i težine što je ima knjiga kao dar. Zato je i ove godine za najmlađe čitatelje i njihove roditelje pripremila nekoliko zanimljivih naslova, počevši od najranije dobi pa sve do praga mladalaštva.
 

Pročitaj više

Poziv na tribinu "Paralelni svjetovi"

„Narodne knjižnice, kultura i društvo: Kako razvijati kulturu posuđivanja i čitanja knjiga“

Tribina "Paralelni svjetovi"

Razgovor o knjizi Timothyja Snydera „O tiraniji: Dvadeset lekcija 20. stoljeća“

Naklada Ljevak s osobitim Vas zadovoljstvom poziva na Tribinu Paralelni svjetovi” pod nazivom „O tiraniji“, koja će se održati u ponedjeljak, 27. studenoga 2017., u 19:30 h u Knjižnici i čitaonici Bogdana Ogrizovića (Preradovićeva 5).
 

Pročitaj više

Knjižnica i čitaonica Bogdana Ogrizovića

Predstavljanje knjige Jasne Kovačević „Narodna knjižnica: Središte kulturnog i društvenog života“ u središtu zagrebačkoga kulturnog i društvenog života

Pozivamo vas na predstavljanje knjige Narodna knjižnica: Središte kulturnog i društvenog života Jasne Kovačević u srijedu, 15. studenog, u 18h u Knjižnici i čitaonici Bogdana Ogrizovića.


Pročitaj više

Interliber pred vratima

Put knjige Naklade Ljevak

Interliber nam stiže, a mi ga, s nestrpljenjem, posve spremni očekujemo. Sigurni smo da ni vi ne možete dočekati utorak, 7. studenog, u 9 sati, kada će se otvoriti vrata petog i šestog paviljona Zagrebačkog velesajma, a naš i vaš omiljeni sajam započet će s radom po četrdeseti put.

Pročitaj više