Mozaični koncept

Imaginarni susret Krleže i Warhola?

MOZAIČNI KONCEPT 3. festivala kulture IMENA 2012. u Bolu na Braču počinje 23. - 25. lipnja o.g. Hommage Miroslavu Krleži i Andy Warholu, izložbe, tvrdi rock i prljavi funk iz 1971. g. SVE ima čvrsto uporište, ali KOJE?

IMAGINARNI SUSRET KRLEŽE I WARHOLA?
NA IMENIMA 2012 . - SVE JE MOGUĆE!

Gosti IMENA 2012: Boris Dežulović, Predrag Lucić, Lucija Lovrić & Boštjan Fajdiga, Lidija Šeler, Merita Arslani, Cecile & Nicolas Guilbert, Mario Kučera, Zoran Simić, Ajla Terzić, Ankica Tomić, Zlatko Gall, Gordan Nuhanović
Pročitaj više

Nova knjiga biblioteke POP

Nick Kent: Tamna strana rocka

Naklada LJEVAK i MENART pozivaju Vas na predstavljanje nove knjige iz Biblioteke POP.

Predstavljanje će se održati u utorak, 19. lipnja 2012. u 19 sati, u Malom pogonu Tvornice, Šubićeva 2.


MEDIJSKI POKROVITELJI:
JUTARNJI LIST / OTVORENI RADIO / MUZIKA.HR

Sudjeluju:
Denis Leskovar
Branko Komljenović
Sven Semenčić
Nenad Rizvanović
+ gosti iznenađenja 

Pročitaj više

Predstavljanje nove knjige iz Biblioteke Bookmarker

Rujana Jeger HOD PO RUBU

Sudjeluju:
Rujana Jeger, Alemka Lisinski, Mima Simić, Kristijan Vujičić

Predstavljanje će se održati u ponedjeljak, 18. lipnja 2012. u 19 sati, u Knjižari Ljevak, Trg Bana Jelačića 17.

After party (DJ Rujana Jeger) s početkom u 20,30 sati u klubu Pepermint, Ilica 24.

ULAZ SLOBODAN!

NARAVNO DA RUJANIN FEMINIZAM U ŽENSKIM ČASOPISIMA DJELUJE KAO SUBVERZIJA. ONA JE VRLO SVJESNA SUPROTNOSTI IZMEĐU KARAKTERISTIKA MEDIJA ZA KOJI PIŠE I IDEJA KOJE ZASTUPA, SVOJEVRSNOG HODA PO RUBU.Pročitaj više

Naklada Ljevak poziva vas na

10. PREDAVANJE Brune Šimleše LJUBAVOLOGIJA U PRAKSI

TEMA: KAKO ŽIVJETI U LJUBAVI
SRIJEDA, 13. LIPNJA 2012. u 19h / KINO EUROPA, VARŠAVSKA 3, ZAGREB

Što ljubav doista jest? Kako je možemo svakodnevno živjeti? Kako odbaciti romantično, idealizirano shvaćanje ljubavi i prigrliti ono što ljubav istinski jest? Kako dopustiti ljubavi da nas osvoji?
To su neke od teme kojima će Bruno Šimleša zaključiti ciklus od 10 predavanja „Ljubavologija u praksi“, inspiriranih njegovom hit-knjigom „Ljubavologija“ koju je lani objavila Naklada Ljevak. Završno, deseto predavanje bit će kulminacija svih dosadašnjih druženja na kojima je autor, inače sociolog po struci, nastojao pomoći posjetiteljima da si pojasne što za njih ljubav jest, kako razbiti zablude o ljubavi i stvoriti harmonične, uspješne odnose.

Pročitaj više

Predavanje: Ljubavologija u praksi - Komunikacija, kino Europa, 14.03.2012., 19h.

Ljubavologija u praksi: Komunikacija - kako uspješnije komunicirati i bolje se razumjeti

Srijeda, 14. 3. 2012. u 19h kino Europa, Varšavska 3, Zagreb

Pozivamo vas na sedmo predavanje „Ljubavologija u praksi“, od ukupno deset predavanja inspiriranih hit-knjigom „Ljubavologija“ autora Brune Šimleše. Predavanje će se održati u srijedu, 14. ožujka 2012., u kinu Europa, s početkom u 19 sati.

Mnogi tvrde da u ljubavnim odnosima ne bismo trebali biti apsolutno iskreni iz raznih razloga. Neki misle da bi to moglo ugroziti naš odnos, da ćemo tako nekada povrijediti partnera ili pak da neke stvari jednostavno trebamo zadržati za sebe. Iako su to sve razumljivi strahovi, želimo li imati ispunjavajući i smislen odnos, iskrenost i otvorena komunikacija su apsolutno nužni suputnici. Na ovom ćemo predavanju govoriti o potrebi za otvorenom komunikacijom, njezinim prednostima, ali i manama, a skrenut ćemo pažnju i na najčešće logičke greške u promišljanju. Npr. ako neku osobu prevare tri muškarca s kojima je bila u vezi, nije ispravno zaključiti da su svi muškarci bešćutni gadovi, nego bi trebala otkriti zašto ona privlači muškarce koji su takvi. Svi nekada imamo potrebu za generaliziranjem i brzopoteznim traženjem krivca, ali mnogo je smislenije truditi se razumjeti zašto se nešto događa i onda promijeniti svoja uvjerenja ili doživljaj sebe i tako privući drugačija iskustva.

Pročitaj više

TRIBINA: Kad jaganjci zveckaju odličjima - Knjižara Ljevak na Trgu bana J. Jelačića 17

TRILOGIJA UMJETNICI KNJIŽARI - DIO I.

 
Pozivamo Vas na prvu od tri tribine koje će predstaviti umjetnike-knjižare. Ovoga puta upoznat ćemo Roberta Međurečana, autora dva romana Prodajem odličja, prvi vlasnik. (Konzor, 2008.) i Kad jaganjci utihnu u Zdihovu (Konzor, 2011.) i knjižara u Knjižari Ljevak. S autorom Robertom Međurečanom i gostima, Ivicom Prtenjačom te urednikom Milanom Šarcem razgovarat ćemo o predratnoj gitari, ratnoj prozi, poratnom životu i humoru.
Tribina će se održati u srijedu, 07. ožujka u 19:30 sati, u Knjižari Ljevak na Trgu bana Josipa Jelačića 17.
U nadi da ćete nam se pridružiti, srdačno Vas pozdravljamo iz Knjižare Ljevak.

Pročitaj više

Poziv na Tribinu i predstavljanje nove knjige iz Biblioteke Bookmarker

Predstavljanje knjige Jugoslavija i svijet 1968. Hrvoja Klasića

Iznimno zanimljivo djelo Jugoslavija i svijet 1968. povjesničara Hrvoja Klasića problematizira situaciju u Jugoslaviji tijekom jedne od najburnijih godina druge polovice 20. stoljeća. Na jednoj razini, obrađuju se promjene u zemlji, najvećim dijelom uvjetovane započetom privrednom reformom (1965.). Na drugoj razini promatra se položaj Jugoslavije 1968. u europskom i svjetskom kontekstu, njezin odnos prema Pokretu nesvrstanih, Varšavskom bloku i Zapadu. Iz te analize vidljiv je specifičan položaj Jugoslavije između Istoka i Zapada. Posebna pozornost posvećena je odnosu Jugoslavije prema Praškom proljeću i intervenciji Varšavskog bloka na Čehoslovačku. Kroz cijelo djelo promatra se položaj i uloga Josipa Broza Tita, kako u zemlji, tako i na međunarodnoj političkoj sceni. Osim najširoj publici, knjiga će poslužiti i kao vrijedna literatura znanstvenicima, studentima humanističkih znanosti i brojnim sudionicima obrađenih događaja, ali i kao poticaj daljnjem istraživanju suvremene hrvatske povijesti.

Predstavljanje će se održati u ponedjeljak, 27. veljače 2012. u 19,30 sati, u Knjižnici i čitaonici Bogdana Ogrizovića, Preradovićeva 5, Zagreb.

Pročitaj više