Treća Europea Naklade Ljevak

Nataša Kramberger dolazi 22. rujna

Natrag na listu

Nataša Kramberger jedna je od najperspektivnijih slovenskih autorica.

Rodila se u Mariboru 1983. godine, a kasnije se preselila u glavni grad, Ljubljanu, pa odande nastavila putovanje, do Utrechta, Milana i Berlina. Godine 2006. osvojila je slovensku nagradu za mlade autore, a njezina knjiga Nebesa v robidah (Nebo u kupinama), roman ispričan u pričama, nominiran je za Kresnikovu nagradu, kao najbolji slovenski roman 2008. Iste godine pobijedila je na međunarodnome natjecanju za kratku priču A Sea of Words, dok je 2009. dobila nagradu Young Euro Connect, za esej Dva tedna s smetarji (Dva tjedna sa smetlarima).

Godine 2010. spisateljica je za roman Nebo u kupinama dobila nagradu Europske unije za književnost. Djela su joj prevedena na više europskih jezika. Piše članke, eseje i kolumne za dnevne listove u Sloveniji, Njemačkoj i Italiji, književne tekstove za časopise i radijske postaje, a radi i na scenarijima za dokumentarne filmove. Godine 2009. utemeljila je eko-umjetnički kolektiv Green Central u kojem nastoji promicati ekologiju i umjetnost.
 
Tribina s autoricom održat će će se u utorak 22. rujna 2015. u 19 sati u cafeu U Dvorištu (Žerjavićeva 7/2).
 
Na ovoj tribini pokušat ćemo doznati, uz pomoć autorice te prevoditeljice i kritičarke Jagne Pogačnik (koja je prevela roman, a 2008. priredila proznu antologiju Tko govori, tko piše) saznati upravo to, gdje su granice priče koju pripovijeda autor, a gdje likovi uzimaju stvari u svoje ruke.

ULAZ SLOBODAN!

Natrag na listu