ZBF 2018.

Predstavljanje knjige "Nejednaki" Ivane Dragičević

Natrag na listu

Jučer smo na ZBF-u predstavili odličnu knjigu novinarke Ivane Dragičević „Nejednaki, njezin prvijenac u kojemu autorica donosi priče iz svijeta politike i ekonomije propitujući fenomen nejednakosti. Pritom je, pronicljivo i temeljito razlažući aktualnu situaciju, pokazala kakve sve izazove donosi doba u kojem živimo i globalno mijenjanje odnosa moći.

Uz autoricu, u razgovoru o knjizi sudjelovali su urednik knjige, naš Kristijan Vujičić te novinari Mirjana Rakić i Dragan Nikolić.
 

Mirjana Rakić i Dragan Nikolić govorili su o važnosti uluge intelektualca, uostalom i temi kojom se autorica u knjizi bavi, ističući kako se pravi intelektualci ne trebaju skrivati i živjeti samo za sebe, nego trebaju ići u svijet, ići ukorak svijetu i njegovim problemima i sudjelovati barem u pokušajima da se životi sviju, a u prvom redu životi drugih i drugačijih, učine boljima i sretnijima.

Spomenuta je i Hrvatska kao periferni i uzgredni pasivni promatrač svjetskih zbivanja, uz žal zbog toga i želju da se to promijeni jer potencijala sigurno ima, što je i autorica istaknula, a i pokazala svojim primjerom.

Ivana Dragičević na kraju je zahvalila svima te se druženje nastavilo i odužilo u atriju Muzeja za umjetnost i obrt gdje je naša autorica potpisivala primjerke knjiga dugoj koloni zainteresiranih, a poslužena je i torta s naslovnicom knjige.

Natrag na listu