Crna knjiga

.

.

-20%

Crna knjiga

Cijena: 139,00 HRK
Cijena s popustom: 111,20 HRK
Količina
Broj nagradnih bodova koje ćete ostvariti kupnjom jednog proizvoda: 0.

"Crna knjiga" započinje kao jednostavna ljubavna priča: mladog odvjetnika Galipa neočekivano napusti njegova lijepa žena Ruja. On kreće u potragu po istanbulskim četvrtima, džamijama, katakombama, bordelima i barovima. Posumnja da se skriva kod Dželala, njezina polubrata i uspješnog kolumnista, ali Dželal je neuhvatljiv i, čini se, upleten u poslove s mafijom, ilegalnim organizacijama i kojekakvim sektama.

Galip nastoji pronaći neku poveznicu s Rujom u kolumnama u kojima Dželal daje naslutiti da je upleten u njezin nestanak, no postupno se gubi u nedoumicama oko tumačenja tih tekstova. Pokušavajući slijediti naputke mističnih tumača Kur’ana, nalazi u njima literarne predloške o ljudima koji, kao i on, tragaju za nečim…

"Crna knjiga" pripovijeda o potrazi za identitetom u svijetu u kojem se miješaju Istok i Zapad, u kojem nitko ne može ostati “samo svoj” i otkriva nam kako su isprepleteni križarski i sultanski pohodi, mafijaški i ulični obračuni, povijest i sadašnjost – i sve drugo što u sebi skriva Istanbul.

Podaci

Nakladnik
Vuković i Runjić
Uvez
Meki uvez
Jezik
hrvatski
Broj stranica
432
UDK
821.512.161-31
Godina izdanja
2010
Dimenzije
15,00 x 23,50
ISBN
978-953-286-046-7