Još nije vrijeme

.

.

-67%
Još nije vrijeme

Još nije vrijeme

Cijena: 129,00 HRK
Cijena s popustom: 43,73 HRK
Količina
Broj nagradnih bodova koje ćete ostvariti kupnjom jednog proizvoda: 0.

Wayson Choy u ovoj knjizi donosi intimnu i nadahnjujuću ispovijest čovjeka koji se dvaput suočio sa smrću, i oba puta joj se othrvao uz pomoć i podršku bliskih ljudi koji su mu pružili razlog za život. Wayson Choy preživio je 2001. godine srčani udar. Dok je ležao u bolničkoj sobi na aparatima što su ga održavali na životu, tek povremeno dolazeći k svijesti, Choy je čuo glasove predaka kako ga opominju da će, ako se ne oženi, jednoga dana umrijeti sam. Pa ipak, Choy se tijekom svoje kušnje ni u jednom času nije osjećao usamljeno: muškarci i žene, stari i mladi, iz svih kultura i etničkih zajednica, bdjeli su uz njega dok se nije oporavio. Kada ga je četiri godine kasnije srce ponovno izdalo, upravo je snaga njegove povezanosti s tim ljudima, iskovana kroz bezbrojna plemenita djela, vratila Choya u život.

Ova je knjiga strastven, dojmljiv i dirljiv prikaz važne uloge obiteljskih veza u čovjekovu životu – samo što u Choyevu slučaju to nije bila obitelj koju povezuju krvne veze nego veze uzajamnog razumijevanja i ljubavi. Knjiga slavi ljubav prema životu i poziva da se radujemo i budemo zahvalni na svakom novom danu koji proživimo.

Podaci

Nakladnik
Naklada Ljevak
Biblioteka
Biblioteka Nar
Uvez
Tvrdi uvez
Jezik
hrvatski
Broj stranica
292
UDK
820-9
Godina izdanja
2010
Dimenzije
13,40 x 19,10
ISBN
978-953-303-234-4

“Novi memoari proslavljenog romanopisca Waysona Choya opisuju ne jedno nego čak dva iskustva bliskog susreta sa smrću. Koristeći se suzdržanim i objektivnim pristupom,Choy izlaže dramatičan niz događaja kroz neočekivan filter mirnoće,naglašavajući teme obitelji,doma i krhkosti koju donosi starenje. Choy izbjegava melodramatičnost i odlučuje se za činjenični ton,što slikama koje izabire daje još veću izražajnost I ljepotu. On vrlo vješto dočarava nadrealnost bolničkog iskustva,uključujući i halucinacije koje prate njegov mukotrpni oporavak. Choy pokazuje da svijest o tijelu i rizicima koje je izloženo ne može čovjeka poštedjeti svake opasnosti. U ovoj simpatično nepretencioznoj prozi Choy dočarava ljepotu i nesavršenost ljudskog života.”

Quill&Quire


“Bojao sam se da će mi pisanje memoara o životu i susretima sa smrću biti komplicirano i teško,da će,budući da nisam religiozan u tradicionalnom smislu,biti ispunjeno nesigurnošću i nedoumicama. Međutim,nakon duge inkubacije i promišljanja prevladao je pripovjedač u meni: u priči sam pronašao smisao,postupno sam postao svjestan da u shvaćanju života kao svakodnevne avanture ima puno radosti i svrhe,da takav način života sadrži niz prosvjetljujućih iskustava.”

Wayson Choy,o iskustvu pisanja knjige Još nije vrijeme