Žena iz prodavaonice mješovite robe - Knjižara Ljevak

.

.

Žena iz prodavaonice mješovite robe

Cijena: 129,00 HRK
Količina
Broj nagradnih bodova koje ćete ostvariti kupnjom jednog proizvoda: 0.

Remek-djelo jedne od najtalentiranijih suvremenih japanskih spisateljica i dobitnice najprestižnije japanske književne nagrade Akutagawa

Keiko Furukura neobična je tridesetšestogodišnja tokijska prodavačica koja živi sama. Nikada nije bila u romantičnoj vezi. I sasvim je zadovoljna. Nikada se nije uklopila ni u svoju obitelj, ni u školu. U osamnaestoj godini počinje raditi u lokalnoj prodavaonici. Pronalazi mir i svrhu svom životu jer tamo, kao nigdje drugdje razumije pravila socijalne interakcije i manje – više uspješno igra ulogu „normalne osobe“. Poslovođe dolaze i odlaze, ali Keiko ostaje u trgovini osamnaest godina i vrlo je sretna. Međutim, ljudi koji su joj bliski, od obitelji do suradnika, sve više je pritišću – jer koliko u suvremenom društvu vrijedi mlada žena koja nema ni profesionalne ambicije ni želju za udajom?

Žena iz prodavaonice mješovite robe sjajan je prikaz jedne neobične psihe i svijeta skrivenog od pogleda. Iako urnebesno duhovit, čudnovat i pitko napisan, roman daje ironičan i oštar pogled na suvremenu radnu kulturu, konzervativno razmišljanje i rodne uloge te slavi tiho junaštvo žena koje prihvaćaju cijenu da budu svoje.

Podaci

Nakladnik
V. B. Z.
Uvez
Tvrdi uvez
Jezik
hrvatski
Broj stranica
140
Godina izdanja
2021
Dimenzije
12 x 20
Prevoditelj
Borivoj Radaković
ISBN
9789535203995