Žena koja je slikala kanom - Alka Joshi - Knjižara Ljevak

.

.

Žena koja je slikala kanom

Žena koja je slikala kanom

Cijena: 119,90 HRK
Količina
Broj nagradnih bodova koje ćete ostvariti kupnjom jednog proizvoda: 0.

Bježeći od dogovorena braka ispunjena nasiljem u 50-im godinama prošlog stoljeća, sedamnaestogodišnja Lakshmi sama odlazi iz svojega sela i stiže u živopisni ružičasti grad Jaipur. Ondje postaje žena koja slika kanom – i pouzdanica – veoma tražena među bogatim ženama više klase. No, premda su joj povjerene tajne bogataša, ona ne smije razotkriti svoje…

Poznata po svojim originalnim dizajnima i mudrim savjetima, Lakshmi mora biti veoma oprezna kako bi izbjegla ljubomorne tračeve koji bi uništili njezin ugled i mogućnost zarade. Dok nastoji ostvariti svoj san o neovisnu životu, jednoga je dana iznenadi susret s mužem koji ju je pronašao nakon toliko godina. S njim je mlada djevojka – sestra za čije postojanje Lakshmi uopće nije znala. Odjednom joj se život okreće naglavce. Ona ipak ustrajava, koristi svoje talente i usput pomaže onima koji je okružuju.

Živopisan i neodoljiv u svom prikazu borbe jedne žene da nađe mjesto za sebe u društvu između tradicionalnoga i modernoga, roman Žena koja je slikala kanom otvara vrata u svijet koji je istodobno raskošan i fascinantan, bijedan i okrutan.

Podaci

Nakladnik
Mozaik knjiga
Uvez
Meki uvez s klapnama
Jezik
hrvatski
Broj stranica
368
Godina izdanja
2021
Dimenzije
14 x 20
Prevoditelj
Vesna Valenčić
ISBN
9789531430258