Mali muškarci - Louisa May Alcott - Knjižara Ljevak

.

.

Mali muškarci

Mali muškarci

Cijena: 139,00 HRK
Količina
Broj nagradnih bodova koje ćete ostvariti kupnjom jednog proizvoda: 0.

Male žene, bezvremenski klasik američke spisateljice Louise May Alcott iz 1868. godine, svoj je nastavak dobio u romanu Mali muškarci, prvi put objavljenom 1871. godine.

U Malim ženama čitatelji upoznaju Jo, borbenu i neustrašivu, ali i iskrenu i dobrodušnu djevojku, koja raste i razvija se u čestitu i odgovornu mladu ženu pod budnim okom svoje majke i u društvu triju sestara: Meg, Amy i Beth.

Sada odrasla Jo udana je za profesora Bhaera, a imanje koje je naslijedila od svoje pokojne strine March pretvorila je u školu za dječake – Plumfield. Roman prati šest mjeseci života učenika Plumfielda, njihove nestašluke, male i velike borbe i moralne dvojbe u kojima im razborito i predano pomažu gospođa Jo i njezin suprug.

U vedrom i prpošnom ozračju autorica je pažljivo oblikovala srčane male ljude, koji jednako uspješno kao i odrasli savladavaju svoje mane i bore se sa svakodnevnim slabostima. Čitatelje će zabaviti brojne nevolje i avanture u koje upadaju dječaci, razgalit će ih trenuci u kojima shvaćaju svoje propuste i nježno, iako ponekad pomalo bolno, iz trenutka u trenutak odrastaju. Divljenja je vrijedna i škola koju je stvorila Jo, posve drugačiju od onih na koje smo navikli. Svi dječaci imaju svoje vrtove, svoje kućne ljubimce, dopuštene su čak i borbe jastucima, a njihova se istraživačka i razigrana priroda potiče na inovativne načine.

Podaci

Nakladnik
Iris Illyrica
Uvez
Tvrdi uvez
Jezik
hrvatski
Broj stranica
280
Godina izdanja
2020
Dimenzije
16 x 23
Prevoditelj
Irena Škarica
ISBN
9789538169311