.

.

Žeđ

Žeđ

Cijena: 99,00 HRK
Količina
Broj nagradnih bodova koje ćete ostvariti kupnjom jednog proizvoda: 0.

"Oduvijek sam znao da će me osuditi na smrt, počinje svoju priču protagonist Žeđi Isus Krist. Pripovijeda kako su mu sudili, kako su ga mučili, kako je umro i uskrsnuo.

Ništa novo?

Svaki je roman Amélie Nothomb malo iznenađenje, no ovaj je bomba. U osebujnoj interpretaciji jednog od najpoznatijih životopisa svih vremena, omiljena francusko-belgijska autorica nadmašila je samu sebe. Sina Božjega slika kao čovjeka kojemu ništa ljudsko nije strano. Daleko od svetogrđa, govori o ljubavi, vjeri, smrti i žrtvovanju. U prvom se licu smiono uvlači Isusu pod kožu – i otkriva tijelo.

Slavi fizički život koji je izvor žeđi, žeđ koja napaja život. Maštovita je, duhovita, britka kao uvijek… ali u ovom nam ambicioznom i trpkom filozofskom romanu, svom najvećem uspjehu kod francuske kritike još od početaka plodne karijere, možda najdirljivije dosad otkriva i vlastitu ranjivost."

“Knjiga je tako neočekivana i tako uspjela da će biti jedan od književnih događaja godine.” —Bernard Pivot, Le Journal du Dimanche “Nothomb ni u jednom trenutku ne poklekne. Njoj križ nije pretežak.” —Libération

Podaci

Nakladnik
Vuković i Runjić
Uvez
Meki uvez
Jezik
hrvatski
Broj stranica
107
Godina izdanja
2020
Dimenzije
13,2 x 20,4
Prevoditelj
Marija Paprašovski
ISBN
9789532862478