Male žene - Louisa May Alcott - Knjižara Ljevak

.

.

Male žene

Cijena: 159,00 HRK
Količina
Broj nagradnih bodova koje ćete ostvariti kupnjom jednog proizvoda: 0.

Topla obiteljska priča Male žene (1868.) američke književnice Louise May Alcott zasluženo je proglašena najvažnijim ženskim romanom svih vremena (The Guardian, 2013.).

Radnja ovog svevremenskog klasika smještena je u miran gradić savezne američke države Massachusetts, a prati odrastanje četiriju sestara: Meg, Jo, Beth i Amy. Priča započinje dok njihov otac služi kao vojni kapelan u Američkom građanskom ratu, a pred djevojkama je težak zadatak: očuvati zajedništvo i toplinu obiteljskog doma, pobijediti svoje mane i slabosti te iz zaigranih djevojaka stasati u ozbiljne mlade žene. U izazovima s kojima se na tom putu susreću podupire ih i savjetuje majka, koja se, unatoč skromnim uvjetima u kojima žive, trudi prenijeti im istinske životne vrijednosti.

Četiri su ljupke djevojke s lakoćom našle svoje mjesto u srcima čitatelja svih dobnih skupina, a o uspješnosti romana koji je inspiriran upravo životom same autorice svjedoče višestruke ekranizacije; priča je zaživjela čak i na kazališnim daskama, posluživši kao predložak za mjuzikl i operu. Izniman uspjeh potakao je autoricu da napiše još dva nastavka: Mali dječaci (1871.) i Dječaci gospođe Jo (1886.). Bilo je to, rekli bismo, neizbježno; tko god se sprijatelji s njezinim malim ženama, neće odoljeti želji da sazna jesu li te ljupke djevojčice naposljetku sagradile svoje kule u zraku.

Podaci

Nakladnik
Iris Illyrica
Uvez
Tvrdi uvez
Jezik
hrvatski
Broj stranica
496
Godina izdanja
2019
Dimenzije
16 x 23
Prevoditelj
Petra Kljaić, Tatjana Radmilo, Irena Škarica
ISBN
9789538169267