.

.

Sjene jednoroga

Sjene jednoroga

Nagrada Europske unije za književnost
Cijena: 129,00 HRK
Cijena s popustom: 69,00 HRK
Količina

Claudia – novinarka rodom iz Ovieda, iako odrasla u Argentini – vraća se u Španjolsku s namjerom da započne novi život: nastanjuje se u Madridu i počinje raditi u baru koji se zove Jednorog. Ondje će upoznati Edgara, Meksikanca iz visoke klase koji također bježi od svoje burne prošlosti. Kao jednorog – to izmišljeno biće koje nastanjuje našu maštu i naše žudnje – tako i protagonisti u ovome romanu prolaze istu dvojnost i žive na putu između onoga što žele biti i onoga što doista jesu. Susret s jednorogom jedna je od mogućnosti – ne manje čudesna zato što je neočekivana – da ti likovi pronađu sami sebe. Ovaj roman ujedno predstavlja poziv i čitatelju da priđe bliže samome sebi i bolje upozna drugoga. Sjene jednoroga prvi je roman Raquel Martínez za koji je autorica dobila 12. nagradu za roman Ateneo Joven, kao i nagradu Europske unije za književnost (EUPL) 2010.

»Ova je knjiga traganje za smislom života, čak i po cijenu neprestanih korjenitih promjena i kretanja od početka. (...) Raskošna proza, prepuna odjeka pojedinih latinoameričkihpisaca, zanimljivo organizirane radnje, inteligentne i privlačne argumentacije.«

Francesc Parcerisas, AELC

 

O autorici:

Raquel Martínez-Gómez López rođena je u La Manchi u Španjolskoj 1973. godine. Doktorirala je informacijske znanosti na Sveučilištu Complutense u Madridu i specijalizirala Međunarodne odnose. Radila je u sektoru za suradnju i razvoj i sudjelovala u mnogim programima sveučilišne razmjene u Meksiku, Argentini i Kubi. Trenutačno živi u Madridu i odgovorna je za Odjel komunikacije u Fondaciji Carolina. Dobitnica je nekoliko književnih nagrada, među kojima treba istaknuti nagradu Grada Móstolesa 2002. godine za knjigu Del color de la lava, dok je roman Sjene jednoroga dobio 12. nagradu za roman Ateneo Joven i nagradu Europske unije za književnost (EUPL) 2010.

Podaci

Nakladnik
Naklada Ljevak
Biblioteka
Biblioteka Cicero
Uvez
Tvrdi uvez
Jezik
hrvatski
Broj stranica
241
Godina izdanja
2015
Dimenzije
13,5 x 20
Prevoditelj
Tanja Tarbuk
ISBN
978-953-303-852-0

Proizvod trenutno nema recenzija korisnika